Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Ελαιολάδου

Ενημέρωση, προβολή – προώθηση του προϊόντος, καθώς και η ομοιόμορφη τήρηση των κανόνων καταγωγής των ΠΟΠ, ΠΓΕ ελαιολάδων, είναι στις προτεραιότητες του κ. Λεωνίδα Βοστάνη, αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Ελαιολάδου FEDOLIVE, με απόφαση της πρόσφατης Ετήσιας Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης για τη διετία 2009-2011.
Η FEDOLIVE εκπροσωπεί τους Συνδέσμους Βιομηχανιών, Τυποποίησης και Εξαγωγής Ελαιολάδου της Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που έχει θέσει ως προτεραιότητα η ελληνική προεδρία είναι: η διασφάλιση της ποιότητας και ο έλεγχος των διακινούμενων ελαιολάδων, οι διατροφικοί ισχυρισμοί, η συμβολή του λιανεμπορίου στην αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου, οι τιμές πώλησης, το μέλλον του τομέα, κλπ.

Τα περισσότερα από τα πιο πάνω θέματα θα απασχολήσουν πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη των Εκπροσώπων του Τομέα, την οποία θα διοργανώσει ο ΣΕΒΙΤΕΛ στο τέλος Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.