Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

«Το όνειδος και η απαξία των ωρομισθίων καθηγητών»

Διαπιστώσεις αλλα και απαιτήσεις περιλαμβάνει η επιστολή που λάβαμε από την Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Τι συνδικαλιστικό όργανο αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές και ζητούν απο την πολιτεία να δώσει λύσεις για τους ωρομίσθιους συναδέλφους του κλάδου.
Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει: .........


Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, διαπιστώνει ότι:

α) Οι ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας βιώνουν ανασφάλεια, ομηρία, μισή δουλειά, μισή ζωή, ολίγη ασφάλιση, περιπλάνηση σε δύο ως τέσσερα σχολεία ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις.

β) Εργάζονται για ψίχουλα και πάμπολλοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο . Δεν ξέρουν αν και που θα εργαστούν τον επόμενο χρόνο, με τη σκιά του περαστικού να τους ακολουθεί, με την αίσθηση της προσωρινότητας να τους κατατρέχει.

γ)Είναι γνωστές οι ευθύνες των κυβερνήσεων χρόνια τώρα, για την καθιέρωση και γιγάντωση της εργασιακής σχέσης του ωρομίσθιου, την απαξίωση των πτυχίων, την ομηρία χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών και τα φαινόμενα εργασιακού μεσαίωνα στην καρδιά της δημόσιας εκπαίδευσης: Το 20% των εκπαιδευτικών απασχολείται με καθεστώς ελαστικής εργασίας (ωρομίσθιοι και αναπληρωτές), με την ωρομισθία να αυξάνεται συνεχώς και να επεκτείνεται (Π.Δ.Σ., 2η ξένη γλώσσα) καλύπτοντας τις ανάγκες για εκπαιδευτικό δυναμικό με τον πιο φτηνό τρόπο. Η απειλή είναι γενική και αφορά το μέλλον της εκπαίδευσης και τις εργασιακές σχέσεις όλων των εκπαιδευτικών.

δ ) Ειδικά για τους εργαζομένους ωρομισθίους στην ΠΔΣ , ουδείς έχει πληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2008. Ταυτοχρόνως, όλοι όσοι εργάζονται ως ωρομίσθιοι , έχουν συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι δεν δικαιούνται να εργάζονται ιδιωτικώς ή σε φροντιστήρια. Δεδομένης δε και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους, η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, ισοδυναμεί με δήλωση υποχρεωτικής λιμοκτονίας πράγμα παραπάνω από απαράδεκτο για τους δασκάλους των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, διεκδικεί και απαιτεί:

- Κατάργηση της εργασιακής σχέσης του ωρομισθίου.

- Όλες οι προσλήψεις (για Π.Δ.Σ κ.λ.π.) να γίνονται από τους πίνακες προϋπηρεσίας.

- Διπλασιασμό της αμοιβής του ωρομισθίου, για όσο διάστημα διατηρείται αυτή η εργασιακή σχέση, και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

-Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Π. Πλατάρος

-Ο- Γραμματέας
Λεωνίδας Ν. Θούας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.