Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Επιφυλάξεις από την Αντιπολίτευση στη συζήτηση του ν/σ για τα καρτοκινητά

Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών.

Ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης επέμεινε ότι πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια πάταξης της καθημερινής εγκληματικότητας.

Το ΠΑΣΟΚ διά του εισηγητή του, Αθανάσιου Τσούρα, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στη δεύτερη μέρα της συζήτησης και αφού εκτιμηθούν οι απαντήσεις της κυβέρνησης, αλλά και των φορέων, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Κατά τον κ. Τσούρα πρόκειται για «αναποτελεσματική και ενδεχομένως επικίνδυνη νομοθετική πρωτοβουλία», για την οποία δεν προηγήθηκε διαβούλευση, ενώ.......

η ΕΕ δεν επιβάλλει λήψη παρόμοιων μέτρων.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, εξέφρασε διαφωνία με τη γενικότερη «διεθνή τάση περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», καθώς και της «παρακολούθησης και συλλογής προσωπικών δεδομένων σε βάρος της ατομικής και συλλογικής προστασίας».

Η αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου, μίλησε, για «έλλειψη διαβούλευσης», αλλά και για «ασάφεια στην προστασία από τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό που θίγονται θεμελιώδεις ελευθερίες, αφού οι χρήστες κρίνονται εν δυνάμει ύποπτοι».

Θετικός υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ήταν ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Β.Αποστολάτος. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ, Ακ. Γεροντόπουλος και Κ. Παπακώστα, εξέφρασαν φόβους για το ιδιότυπο εμπόριο «ανώνυμων καρτών», που οπωσδήποτε θα ανθίσει.

Απαντώντας ο υπουργός είπε ότι στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένες 13,5 εκατομμύρια συνδέσεις κινητών, από τις οποίες οι 9 εκατομμύρια είναι ενεργές.

Στις ενστάσεις που προβλήθηκαν από την αντιπολίτευση για το ενδεχόμενο μετακύλισης στον καταναλωτή του κόστους, που θα έχουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών από την υποχρέωση ταυτοποίησης των χρηστών εντός έτους, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι δεν νοείται κάτι τέτοιο και ότι η ΕΕΤΤ θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα αν επιβληθούν αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. Μιλτιάδης Παπαναστασίου30 Ιουνίου 2009 στις 6:17 μ.μ.

    Σεμνά και ταπεινά η Νέα Δημοκρατία φακελώνει (όπως γινόταν στην χούντα) τους πολίτες.
    Ζούμε δυστυχώς αγαπητέ μου σε μια νέα χούντα.
    Εγω έζησα την χούντα και μπορώ να συγκρίνω άνετα γεγονότα και καταστάσεις.

    Είμαι Νεοδημοκράτης αλλά την ψήφο μου αυτοί που κατασπάραξαν την Ελλάδα δεν θα την ξαναδούν.
    Προτιμώ να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ παρά τον άλλο άθλιο Βασιλόφρονα Καρταζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.