Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Όλοι ψάχνουν για φθηνά αυτοκίνητα !!

Ουρές κάνουν οι καταναλωτές στις τράπεζες προκειμένου να βρουν ευκαιρίες για αγορά φθηνού αυτοκινήτου από τα κατασχεμένα ΙΧ (των τραπεζών) που βγαίνουν σε δημοπρασίες.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα καταναλωτικές οργανώσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατασχέθηκαν περί τις 9.000 αυτοκίνητα, όταν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2008 είχαν κατασχεθεί 12.500 ΙΧ.

Επόμενο είναι, ότι πολλά από τα ΙΧ να βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών, καθώς είναι οι βασικοί χρηματοδότες των εμπόρων αυτοκινήτων μέσω του leasing.
Την ίδια ώρα οι πωλήσεις εμφανίζουν πτώση (5μηνο 2009) αν και ο Μάιος έκλεισε με άνοδο σχεδόν 80% σε σχέση με τον «παγωμένο» Απρίλιο.

Τον Μάιο η αγορά εμφάνισε άνοδο 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Όμως ........

για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου εμφανίζει πτώση 32% (με 89.341νέες ταξινομήσεις έναντι 131.818 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι).

Το μέτρο της μείωσης του τέλους ταξινόμησης κατά 50%, έδωσε το «φιλί της ζωής» στις εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, καθώς οι πωλήσεις τον Απρίλιο απογειώθηκαν. Όμως σήμερα η αγορά επανήλθε στους ρυθμούς της, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην έκπτωση μέχρι το τέλος Αυγούστου (αντί της 7ης Αυγούστου). Ωστόσο μεγάλες είναι οι αντιρρήσεις που εγείρουν οι εταιρείες εμπορίας μεταχειρισμένων ΙΧ.

Στο μεταξύ στους τελωνειακούς χώρους σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, σε εκθεσιακούς χώρους και μάντρες υπάρχει ένα απίστευτο στοκ μεταχειρισμένων ΙΧ που φτάνει τις 30.000 αυτοκίνητα, όλων των κυβικών.

Τα περισσότερα προέρχονται από εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, που είχαν αποκτήσει τα αυτοκίνητα μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης (stock finance, που είναι μία μορφή εταιρικού δανεισμού). Στο stock finance η τράπεζα χρηματοδοτεί την εταιρεία και ταυτόχρονα παρακρατά την κυριότητα του αυτοκινήτου. Οπότε λόγω κρίσης, αρκετοί έμποροι δεν κατάφεραν να πουλήσουν το εμπόρευμα με αποτέλεσμα να μείνει το στοκ στα χέρια των τραπεζών.

Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, διαθέτουν μέσω θυγατρικών τους είτε χονδρικώς είτε λιανικώς τα οχήματα αυτά στο κοινό και κυρίως σε καλούς πελάτες τους.

Οι τιμές είναι κατά τι φτηνότερες από τις τρέχουσες τιμές αγοράς (ανάλογα με το μοντέλο, τα χιλιόμετρα και τα κυβικά).

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.