Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

"Ανήσυχοι Φιλιατρινοί": Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα.

Μια ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα λάβαμε σήμερα το πρωί από τους "Ανήσυχους Φιλιατρινούς".

Στην επιστολή τους θέτουν σοβαρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών και ζητούν άμεσα (όπως αναφέρουν) απαντήσεις.

Θέτουν το θέμα με την παράκαμψη των Φιλιατρών, και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραλία του Στομίου.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή έχει ως εξής: .....

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φιλιατρά News, Μεσσηνιακές εφημερίδες Ελευθερία, Θάρρος, Επικαιρότητα, Φωνή της Μεσσηνίας, Μεσσηνιακός Λόγος.

ΘΕΜΑ: Παράκαμψη των Φιλιατρών

Αξιότιμε κε Δήμαρχε.

Προ ημερών αναγνώσαμε στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία, δημοσίευμα για την παράκαμψη των Φιλιατρών. Στο δημοσίευμα αυτό, αναφερόταν ότι η χάραξη του δρόμου γίνεται από κάτω. Δηλαδή Δυτικά της πόλης. Και μάλιστα είχε και σχεδιάγραμμα για το ποια θα είναι η χάραξη.

Δυο με τρεις μέρες μετά, αναγνώσαμε επιστολή του Φιλιατρινού συμπολίτη μας Βασίλη Παπαθεοδοσίου η οποία αναφέρει επί λέξει:

«…..η ανάσα της πόλης είναι το άνοιγμά της προς τη θάλασσα.
Δυτικά δηλαδή.

Για το σκοπό αυτό έχουμε επεκτείνει και το σχέδιο πόλεως προς αυτή την κατεύθυνση. Οταν λοιπόν ο μελετητής γράφει πως «η τάση για επέκταση του οικισμού είναι ανατολικά», τότε ή είναι απληροφόρητος ή είναι κατευθυνόμενος σε μια άγνοια.
Και κατά τη γνώμη όλων οδηγεί την πόλη σε περιπέτειες το σχέδιο αυτό.»

Ζητήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βοήθεια από τον διαχειριστή του Φιλιατρά News υποδεικνύοντας μας την επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στα Φιλιατρά τον Δεκέμβρη του 2008 που έγινε λόγος για την παράκαμψη των Φιλιατρών.

Προς τιμήν του μας υπέδειξε την καταχώρηση και ακούσαμε να λέτε στον Νομάρχη ότι θέλετε ο δρόμος να περάσει από κάτω (Δυτικά δηλαδή) ενώ η μελέτη είχε ξεκινήσει να γίνεται από πάνω (ανατολικά δηλαδή).

Αναφέρατε στον Νομάρχη ότι δεν έχει παρθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.


Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

1.) Για ποιο λόγο πάτε να θάψετε στην κυριολεξία την ανάπτυξη της πόλης μας προς την Θάλασσα (Δυτικά) αφού το μέλλον της είναι προς τη θάλασσα και όχι προς το βουνό;

2.) Πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το που θα περάσει η παράκαμψη των Φιλιατρών;
Στην συνάντηση που είχατε με τον Νομάρχη στις 11 Δεκεμβρίου 2008 ειπώθηκε από τα χείλη του Νομάρχη ότι η παράκαμψη μελετάται για από πάνω.

Ακούσαμε ηχητικό απόσπασμα που ανέφερε ο Νομάρχης ότι ο μελετητής είχε ξεκινήσει την παράκαμψη των Φιλιατρών στην ανατολική πλευρά. Και κατά την γνώμη μας πολύ σωστά την ξεκίνησε έτσι.

Εσείς επιμείνατε για από κάτω (Δυτικά), αλλά όπως είπατε πως δεν πάρθηκε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου διότι δεν σας ενημέρωσε κανένας και έτσι δεν ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

3.) Για ποιόν λόγο κε Δήμαρχε επιμένετε να περάσει ο δρόμος από κάτω την στιγμή που με αυτήν την χάραξη δεν θα υπάρξει η ανάπτυξη για την πόλη μας προς το Λιμενάρι μιας και στο σημείο του Δρόμου θα υπάρξει «φραγή» της ανάπτυξης της πόλης μας;

5.) Μήπως η απόφαση αυτή εξυπηρετεί συμφέροντα τριών με τεσσάρων Δημοτικών σας συμβούλων οι οποίοι διαθέτουν αγροκτήματα στην κάτω πλευρά και θέλουν να αξιοποιηθούν σε βάρος της ανάπτυξης της πόλης μας;

6.) Και μια ξεκάθαρη απάντηση από εσάς.
Γιατί κύριε Ξύγκα θέλετε να θάψετε την ανάπτυξη της πόλης μας;

7.) Tι ακριβώς συμβαίνει με την παραλία στο στόμιο Κύριε Δήμαρχε; Αληθεύουν όλα όσα ακούγονται στην πόλη ότι στο στόμιο υπάρχουν μύκητες και ο κόσμος δεν κάνει μπάνιο;

Αληθεύει ότι σπίτια ρίχνουν τις αποχετεύσεις τους στο ποταμι που καταλήγει στο Στόμιο;

8.) Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε που αδειάζει ο οδηγός του βυτίου τα λύματα από τους βόθρους; Είναι αλήθεια ότι τα αδειάζει στην χωματερή των Φιλιατρών;


Σας εκλέξαμε για δεύτερη φορά δήμαρχο για να κάνετε καλό στην πόλη μας και όχι να την θάψετε με τις προσωπικές σας αποφάσεις για την παράκαμψη των Φιλιατρών από κάτω (δυτικά δηλαδή).

Το μέλλον των Φιλιατρών και κατά συνέπεια η ανάπτυξη του σχεδίου πόλης ΠΡΕΠΕΙ κε Ξύγκα να γίνει προς το Λιμενάρι.

Παρακαλούμε όπως απαντήσετε ΔΗΜΟΣΙΑ στα ερωτήματα που σας θέτουμε και επιφυλασσόμαστε, να εκδώσουμε νέα ανοικτή επιστολή, με συμπληρωματικές ερωτήσεις, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δικαιούμαστε ΤΩΡΑ ξεκάθαρες απαντήσεις από εσάς.

Με εκτίμηση

«Ανήσυχοι Φιλιατρινοί»

anisixoi.filiatrinoi@...... .gr


8 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ. ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ πιστεύω ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ τα Φιλιατρά θα έχουν εάν επεκταθούν προς το Λημενάρι, θεωρώ όμως ότι αυτός ο περιφερειακός θα συμβάλλει σε αυτή την εξέλιξη αρκεί να μην είναι κλειστός χωρίς εγκάρσιες διαβάσεις γιατί τότε θα λειτουργήσει αρνητικά. Αντίθετα εάν γίνει ένας μεγάλος και φαρδύς δρόμος αστικού τύπου, εκτιμώ ότι στο μέλλον θα γίνει ο κεντικός δρόμος της πόλης μας.
    Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε το καλλίτερο για τα Φιλιατρά και γιαυτό ας εκφράσουμε όλοι την γνώμη μας στο Φιλιατρά News.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να σταθώ στην επέκταση του Δήμου Φιλιατρών γιατί πιστεύω ότι αυτά τα έργα είναι καθοριστικά και πολλές φορές μοιραία στην εξέλιξη μιας περιοχής. Εάν τα Φιλιατρά είχαν την τύχη να είχαν χτιστεί δίπλα στην θάλασσα τότε θα είχαμε μία πολύ μεγαλύτερη πόλη.
    Οταν βλέπει κανείς παραθαλάσσια χωριουδάκια να εξελίσονται σε πόλεις, πουλώντας θέα στη θάλασσα, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, τί ραγδαία ανάπτυξη θα υπάρξει στην πόλη μας εάν επεκταθεί δυτικά δηλαδή προς την θάλασσα. Εξ άλλου και η ίδια η αγορά δείχνει την τάση.
    Οι συμπατριώτες μας και όχι μόνο, σπίτια φτιάχνουν στη θάλασσα και ελάχιστοι στο βουνό. Τα παραθαλάσσια οικόπεδα έχουν κατά πολύ μεγαλύτερη αξία των αντιστοίχων πεδινών ή ορεινών.
    Ενα σπίτι με θέα την θάλασσα έχει μεγαλύτερη αξία από αυτό άλλης περιοχής και ας έχει το ίδιο κόστος κατασκευής.
    Η επέκταση της πόλης είναι μιά ευκαιρία για ανάπτυξη αρκεί να συνυπολογιστούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αυτόν τον στόχο.
    Πρός το δυτικά μας μπορεί να υπάρξει ένας σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός με φαρδείς και ευθείς δρόμους που θα καταλήγουν σε μία παράλληλο πρός την ακτογραμμή μεγάλη λεωφόρο.
    Αυτά τα έργα γίνονται για το μέλλον και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!!!ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ.ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως προς το στόμιο παιδιά δεν υπάρχει κανένα θέμα.
    Μου είπε ο Δήμαρχος ότι έγινε ανάλυση του νερού σε μικροβιολογικό εργαστήριο και βγήκε καθαρό το δείγμα.
    Δεν είναι βρώμικη η παραλία στο Στόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άποψη μου είναι ότι πρέπει η πόλη να αναπτυχθεί προς τα κατω. Προς την Θάλασσα.
    Τωρα απο που θα περάσει ο δρόμος είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Ας περνάει ακόμα και μέσα απο το Δημαρχείο.
    Η πόλη πρέπει να πάει προς την Θαλασσα.
    Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει ανάπτυξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ....ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ;ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ...ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ;ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ(ΚΟΜΨΑ)...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.