Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Λατομείο "Μορέα" Την Πέμπτη η συζήτηση

Την επόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί το θέμα γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει καταθέσει ο «Μορέας» για λατομείο στον Κοκκινόβραχο Θουρίας, σε τμήμα 89,7 στρεμμάτων περίπου εγκεκριμένης υφιστάμενης θέσης, όπως αποφάσισε χθες η Επιτροπή Υποδομών.

Την αναβολή της συζήτησης πρότεινε ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, αφού ανέφερε πως κατόπιν προσφυγής του Γιώργου Μαλλίρη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαίωσής του στα τέλη του 2008, η λατομική περιοχή επανήλθε σε ισχύ. Το αίτημα του «Μορέα» για λειτουργία λατομείου αφορά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε πως, κατά την άποψη των .......

υπηρεσιών, η ευρύτερη λατομική περιοχή έχει προβλήματα διότι γειτνιάζει με οικισμούς και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις από αυτούς. Οι μελετητές του «Μορέα» λέγουν ότι ένα μέρος της περιοχής και μάλιστα αυτό που ζητούν, τηρεί τις αποστάσεις και πληροί τις προϋποθέσεις.

Θα πρέπει, όμως, να διευκρινιστεί η κατάσταση και να μπουν συντεταγμένες ΕΓΣΑ στο χάρτη της Νομαρχίας όπου βρίσκονται αποτυπωμένες οι 6 λατομικές θέσεις αυτής της περιοχής, για να φαίνονται οι αποστάσεις από τους γύρω οικισμούς.
Για το λόγο αυτό ανεβλήθη η συζήτηση του θέματος, ώστε οι υπηρεσίες της Νομαρχίας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Την προσεχή Πέμπτη θα γίνει συζήτηση, παρουσία των μελετητών, ενώ θα κληθεί και εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ που έχει γνωμοδοτήσει, δεδομένου ότι ανησυχούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών για προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα.

Συζήτηση έγινε και με τον περιφερειάρχη προχθές για την αναγκαιότητα ύπαρξης λατομείων, προκειμένου να κατασκευαστούν τα τμήματα Τσακώνας-Καλαμάτας και Καλού Νερού-Τσακώνας των νέων αξόνων. Ο νομάρχης ζήτησε να γίνει καταμερισμός των δύο λατομείων στα δύο έργα, ώστε από τους παραχωρησιούχους για το πρώτο έργο να αξιοποιηθεί ο Κοκκινόβραχος και για το δεύτερο τα Φιλιατρά, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.