Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ανοιχτές και τον Αύγουστο οι πολεοδομίες

Τέλος στο παλαιό καθεστώς που ήθελε να κλείνουν οι πολεοδομίες τον Αύγουστο έβαλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σε πατρικίους και πληβείους μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Με χθεσινή του εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει προς τους εμπλεκόμενους φορείς ότι όλες οι πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας, είτε αυτές υπάγονται σε δήμους είτε σε νομαρχίες, διέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργούν το καλοκαίρι με τα ........

2/3 του προσωπικού τους.
Μάλιστα τονίζεται ότι ο κάθε υπάλληλος τους καλοκαιρινούς μήνες δικαιούται άδεια 15 εργάσιμων ημερών, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της κανονικής του άδειας έχει δικαίωμα να τις λάβει μέσα στο χρόνο.

Γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων τους, με στόχο να εργάζεται πάντα το 70% του προσωπικού. Πάντως είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην εγκύκλιό του για τις πολεοδομίες ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του θέρους».

Ειδικά για το θέμα αυτό κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν ότι το καλοκαίρι θα γίνει έλεγχος και θα επιβληθούν βαριές πειθαρχικές «καμπάνες» σε υπαλλήλους και προϊσταμένους στην περίπτωση που εντοπίσουν κλειστή πολεοδομία τον Αύγουστο. Οι ίδιες «καμπάνες» θα πέσουν ακόμα και αν οι ελεγκτές εντοπίσουν πολεοδομικές υπηρεσίες που θα υπολειτουργούν με δύο – τρία άτομα προσωπικό, ενώ κανονικά θα πρέπει με βάση τη ρύθμιση των 2/3 να απασχολούνται πολλοί περισσότεροι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.