Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Συγκλόνισε η στυγερή δολοφονία του αστυνομικού

«Για την αποτρόπαιη δολοφονία σε ώρα καθήκοντος του υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιου-Νεκτάριου σας εκφράζω την πιο βαθιά μου οδύνη», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής που δέχθηκε χθες το πρωί δολοφονική επίθεση στα Πατήσια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε χθες εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, συλλυπητήρια «στην οικογένεια και τους οικείους του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος θύμα άνανδρης επίθεσης, αδίστακτων εγκληματιών.

Τη δολοφονία του αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Αντώνη-Νεκτάριου ........

Σάββα καταδίκασαν χθες και όλα τα πολιτικά κόμματα από το βήμα της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την άνανδρη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ και τόνισε πως το τεράστιο και οξύτατο πρόβλημα της ασφάλειας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, σκληρότητα και πανικό.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης υπογράμμισε ότι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες «κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν το λαϊκό κίνημα, αλλά αντίθετα στρέφονται εναντίον του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι οι αδίστακτοι δολοφόνοι οι οποίοι πυροβόλησαν με αποτρόπαιο τρόπο τον αστυνομικό, δεν έκαναν μόνο ένα απεχθέστατο έγκλημα αλλά «προσφέρουν όπλα σε όσους απεργάζονται να πνίξουν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία την κοινωνική ζωή».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι με αυτή τη δολοφονική ενέργεια «φαίνεται να αναβιώνει η πολιτική βία της άκρας αριστεράς».

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, εξέφρασε οδύνη και αποτροπιασμό για τη δολοφονία. «Η δολοφονική αυτή ενέργεια στρέφεται, όχι μόνον εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και εναντίον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι επίθεση που στρέφεται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Σιούφας.

Επίσης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό όλων για τη δολοφονία.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στο γεγονός χαρακτηρίζοντας άνανδρη τη δολοφονία του αστυνομικού. «Ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος. Για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες. Η χώρα μας δείχνει εικόνα ακυβέρνητης πολιτείας» τόνισε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.