Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τμήμα Αστυνόμευσης Μεταναστών ζητάει ο δήμαρχος Φιλιατρών

Τη δημιουργία Τμήματος Αστυνόμευσης Μεταναστών στα Φιλιατρά ζητεί με έγγραφό του ο δήμαρχος της πόλης Αλκης Ξύγκας προς τον αρμόδιο υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Απ’ ό,τι φαίνεται στην σχετική επιστολή, το πρόβλημα με τους οικονομικούς μετανάστες -πολλοί από τους οποίους είναι παράνομοι - είναι πολύ μεγάλο στην πόλη των Φιλιατρών, καθώς υπολογίζονται σε περίπου 2.500, υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, ενώ έχει διαπιστωθεί και αύξηση των κλοπών.

Τονίζει δε ο κ. Ξύγκας ότι ο δήμος από την πλευρά του προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν χώρο για την στέγαση του σχετικού τμήματος και να αναλάβει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και τον εξοπλισμό του.
Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Ξύγκας τονίζει: .......


«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της πόλης μας, σας εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την υγεία τους, την ασφάλειά τους και την διαφύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων.
Δυόμισι χιλιάδες αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν στον δήμο μας, εκ των οποίων ποσοστό 70% είναι παράνομοι.
Η συγκέντρωση των μεταναστών στην πόλη ευνοείται από την προσφορά εργασίας στον αγροτικό τομέα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (ελαιοκομιδή, ανοιχτή ή θερμοκηπιακή καλλιέργεια κηπευτικών, συγκομιδή καρπουζιού κ.λπ.).

Όμως ο μεγάλος αριθμός αυτών και η ανεξέλεγκτη διαμονή τους σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης.
Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι τραγικές, χωρίς τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών.
Η ανέχεια τους οδηγεί ανενόχλητα σε παραβατικές πράξεις με συνέπεια να παρατηρείται αύξηση των κλοπών οικιών, καταστημάτων έως και αγροκαλλιεργειών, ενώ το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων είναι έκδηλο στην καθημερινή τους ζωή.
Με δεδομένη την αλληλεγγύη των πολιτών στους οικονομικούς μετανάστες, ο δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εσνωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία αλλά ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός παράνομων μεταναστών έχει λάβει τραγικές πλέον διαστάσεις.

Κατόπιν σύσκεψης με όλους τους φορείς και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ο δήμος αιτείται τη δημιουργία Τμήματος Αστυνόμευσης Αλλοδαπών στην πόλη.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.