Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα…

Να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, υποχρεούνται από 1.7.2009 οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπάρ κλπ) με απόφαση του υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί .........

ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό τη παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

Ο υφυπουργός κ. Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια συνεχής προσπάθεια. Με τη σημερινή Απόφαση να εκδίδονται οι αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και όχι εναλλακτικά στο τέλος όλων των παραγγελιών, γίνεται ένα ακόμη βήμα.

Όμως, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χρειάζεται και η βοήθεια των καταναλωτών. Η απαίτηση για έκδοση νόμιμης απόδειξης σε κάθε στάδιο του σερβιρίσματος, είναι σημαντική. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι η φοροδιαφυγή στερεί από τη Πολιτεία, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, πόρους για κοινωνικές παρεμβάσεις και ενισχύσεις όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη".

Μέχρι 30 Ιουνίου για ληξιπρόθεσμα

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών για την ένταξη στις ρυθμίσεις της περαίωσης και των ληξιπρόθεσμων χρεών, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η προθεσμία για τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων (περαίωση) και των ληξιπρόθεσμων χρεών λήγει στις 30.6.2009. Καμία παράταση της προθεσμίας αυτής δεν πρόκειται να δοθεί».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.