Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Εφορία: Πέντε χιλιάδες επαγγελματίες θα ελεγχθούν δειγματοληπτικά !!

Η ασυλία της αυτοπεραίωσης δεν ισχύει για τους επιτηδευματίες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στα ψηφία 19, 39, 49, 59 και 79 και παρουσιάζουν τζίρο άνω των 70.000 ευρώ, αφού με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών θα ελεγχθούν δειγματοληπτικά για τις χρήσεις του 2006 και 2007.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου αφορά περί τους 5.000 επιτηδευματίες, κρίθηκε αναγκαίος μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός επαγγελματιών εκμεταλλεύεται τη ρύθμιση .........

παρουσιάζοντας σημαντικά υψηλότερες δαπάνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να μειώσει το φορολογητέο εισόδημα και να καταβάλει λιγότερους φόρους.

Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος θα αφορά και στο πραγματικό ύψος των ακαθάριστων εσόδων, καθώς έχουν εντοπιστεί και κρούσματα επιτηδευματιών που δήλωναν ψευδώς χαμηλότερα εισοδήματα. Ειδικά πάντως για τη χρήση του 2006, στο δείγμα ελέγχου περιλαμβάνονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8 και το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Παράλληλα, πέραν των δηλώσεων της αυτοπεραίωσης, οι επιτηδευματίες θα ελεγχθούν και για τις δηλώσεις ΦΠΑ τις οποίες υπέβαλαν στο πλαίσιο της αυτοπεραίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.