Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Επτά νέα κρούσματα. Έφτασαν τα 30 !!!!

Επτά νέα κρούσματα μέσα σε μία μόνο μέρα προστέθηκαν στον ελληνικό κατάλογο των ασθενών, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον τους 30. Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο διαρκούν οι μαζικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας παραμένουν καθησυχαστικές, επαναλαμβάνοντας σε κάθε ανακοίνωση ότι «όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ανάμεσα στους νέους ασθενείς είναι δύο ακόμη παιδιά, 2 και 9 ετών, τα οποία έφτασαν στη χώρα από την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συνολικά, τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 είναι 5, ενώ οι έφηβοι ..........

ασθενείς ανέρχονται σε 6. Χθες προστέθηκε στην ομάδα των ασθενών και ο πρώτος ηλικιωμένος, ένας άνδρας 73 χρόνων, που ήρθε από την Αργεντινή, καθώς και δύο κορίτσια 15 και 17 χρόνων, αλλά και δύο γυναίκες 24 και 33 χρόνων, με τόπο προέλευσης τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι 13 πρώτοι ασθενείς έχουν ήδη θεραπευτεί, ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, η οποία για την ώρα τουλάχιστον δεν ανησυχεί τους ειδικούς.

Τα κρούσματα της νέας γρίπης είχαν ξεπεράσει τα 37.000 σε 78 χώρες του κόσμου και οι θάνατοι από τη νόσο έφτασαν τους 165.

Χθες έγινε γνωστό ότι η Κίνα εξετάζει σήμερα ακόμη και το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε αστικές περιοχές προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της νέας γρίπης! Οι κινεζικές αρχές προανήγγειλαν και άλλα δρακόντεια μέτρα, εάν τα κρούσματα –264 έως χθες– πολλαπλασιαστούν.

Πρόκειται για αντιδράσεις που τελούν υπό το φόβο να βρεθεί η χώρα σε μια επιδημία ανάλογη με εκείνη του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου, του γνωστού SARS, το 2003, όταν οι κινεζικές αρχές είχαν κατηγορηθεί ότι άφησαν την κατάσταση να τους ξεφύγει, με αποτέλεσμα τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου στην Ασία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

1 σχόλιο:

  1. Ο θεός να φυλάει.
    Για όλα φταίνε οι καταραμένοι οι Αμερικάνοι.
    Απο αυτούς πηγάζουν τα κακά της ανθρωπότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.