Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Συνελήφθη ο Χριστοφοράκος (2)

Συνελήφθη στη Γερμανία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Μονάχου.

O Mιχ. Χριστοφοράκος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα σε σπίτι έξω από το Μόναχο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Μονάχου, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα δικαστεί στη Γερμανία καθώς είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Στις 20 Μαΐου, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του κ. Ζαγοριανού, μέσω του συνηγόρου του πρώην .........

υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, ότι ο κ. Χριστοφοράκος, κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να ταξιδέψει από το Μόναχο όπου βρίσκεται, στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο συνήγορός του είχε προσκομίσει στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.