Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταναλωτές ,θα πραγματοποιούν από 1η Ιουλίου ειδικά συνεργεία Ελέγχου

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά θα διενεργούν από 1η Ιουλίου 2009 ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα οποία θα ζητούν αποδείξεις από τους καταναλωτές και θα διασταυρώνουν αν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, συγκροτούνται δεκατέσσερα συνεργεία ελέγχου με τη συμμετοχή υπαλλήλων των Εφοριών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας.

Για το νομό Αττικής θα συγκροτηθούν πέντε ειδικά συνεργεία, στο νομό της .......

Θεσσαλονίκης δύο, και από ένα συνεργείο στους υπόλοιπους νομούς.

Στοιχεία της απόφασης

Στα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου θα μετέχουν εφοριακοί υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ως Συντονιστές - Επόπτες των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου ή Αναπληρωτές των σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτών, ορίζονται Οικονομικοί Επιθεωρητές, Προϊστάμενοι Δ/νσεων και Τμημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ., Υποδιευθυντές Δ.Ο.Υ. και Προϊστάμενοι Τμημάτων Δ.Ο.Υ.

Οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου θα ενημερώνονται με ευθύνη του Συντονιστή - Επόπτη κάθε συνεργείου και θα είναι στη διάθεσή του για τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων, οι οποίοι θα διενεργούνται κατόπιν εντολής του Συντονιστή - Επόπτη του Ειδικού Συνεργείου Ελέγχου από επιμέρους διμελή ή τριμελή κατά την κρίση του Συντονιστή Επόπτη συνεργεία, τρεις φορές την εβδομάδα και σε ημέρες, ώρες και περιοχή που θα ορίζονται με την εντολή ελέγχου.
Κάθε εβδομάδα θα γίνεται ανασύνθεση των επιμέρους συνεργείων και εναλλαγή των συμμετεχόντων σ' αυτά υπαλλήλων.

Τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου, για τις παραβάσεις που διαπιστώνουν σε βάρος των επιτηδευματιών, θα συντάσσουν Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) εις τριπλούν, το οποίο θα υπογράφεται από τα μέλη του κάθε συνεργείου (υπογραφή και ονοματεπώνυμο υποχρεωτικά) και θα επιδίδεται στον υπεύθυνο της ελεγχόμενης επιχείρησης, ο οποίος θα υπογράφει για την παραλαβή του.

Οι ιδιώτες - συναλλασσόμενοι με τους επιτηδευματίες θα επιδεικνύουν τα φορολογικά στοιχεία της συναλλαγής και θα συνεργάζονται με τα συνεργεία για τη διευκόλυνση του ελεγκτικού έργου.

Τα καταστήματα των Δ.Ο.Υ., τα οποία ορίζονται ως έδρες των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, θα βρίσκονται ανοικτά κατά τις ημέρες και ώρες του ελέγχου για την εξυπηρέτηση των συνεργείων, με ευθύνη των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.