Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ενταχθείτε στο μέτρο 132

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενεργοποίηση του Μέτρου 132 “Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων”. Το Agronews την παραθέτει προκειμένου να ετοιμάσουν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι τους φακέλους υποψηφιότητας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όπως είχε γράψει από την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στα τέλη Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να ενισχυθούν όσοι μεμονωμένοι παραγωγοί και οργανώσεις παραγωγών θέλουν να πιστοποιηθούν για βιολογική καλλιέργεια - εκτροφή ή για την εφαρμογή του προτύπου ολοκληρωμένης διαχείρισης Agro 2 (φυτική παραγωγή) και Agro 3 (χοιροτροφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews, η καταληκτική ημερομηνία ......

υποβολής των αιτήσεων τοποθετείται στα τέλη Αυγούστου. Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, μέσω δικτυακού τόπου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γεωργοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα εντάξουν τις εκμεταλλεύσεις τους στα παραπάνω συστήματα ποιότητας του ΟΠΕΓΕΠ, υποβάλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) και ελάχιστη απαιτούμενη εργασία/εκμετάλλευση 0,5 ΜΑΕ.

Πιο πολλές πιθανότητες να ενταχθούν στο Μέτρο 132 έχουν όσοι θέλουν να εντάξουν το σύνολο της εκμετάλλευσής τους στη βιολογική γεωργία ή/και είναι Νέοι Γεωργοί κάτω των 40 ετών με Επιχειρηματικό Σχέδιο ή/και η εκμετάλλευσή τους είναι εντός των ορίων περιοχής του δικτύου Natura.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνουν από 20 μόρια το καθένα, κατά την αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας, και σε περίπτωση που κάποιος τα πληρεί όλα, παίρνει 60. Από 10 πόντους δίνουν οι περιοχές:
α) Νιτρορρύπανσης,
β) όπου έχουν ληφθεί μέτρα βιοασφάλειας,
γ) ορεινές ή μειονεκτικές,
δ) νησιά ανατολικού Αιγαίου και
ε) πυρόπληκτες.

Διαβάστε ολόκληρη την ΚΥΑ.

ΚΥΑ για το μέτρο 132 για την ποιότητα

Πηγή: Αγροτύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.