Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Κατά της Εξεταστικής για Siemens τάχθηκε η ΝΔ. ¨Εχουν να κρύψουν πολλά ακόμα στην Κυβέρνηση

Ο φαύλος κύκλος του πολιτικού παιχνιδιού εις βάρος των πολιτών συνεχίζεται.

Την ώρα που χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια- Έλληνες μαστίζονται από την ανεργία και την οικονομική ανασφάλεια, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ως απλοί θεατές μια ακόμη ψηφοφορία στη Βουλή για την πιθανότητα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.

Έτσι οι πολίτες παρακολούθησαν μια ακόμη συγκάλυψη σκανδάλου, καθώς η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα, από την ολομέλεια της Βουλής. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε να «γείρει τη ζυγαριά» κατά της πρότασης με 151 βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίζουν κατά της σύστασης και υπέρ 148 της αντιπολίτευσης.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .......

Μ. Παπαγιαννάκης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι εάν παρίστατο θα ψήφιζε «ναι».

Σήμερα, στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη, που αφορά στις άγονες γραμμές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκυβέρνησης αναμένεται να απέχει.

Η κυβερνώσα παράταξη αναμένεται να καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με το αιτιολογικό ότι η Επιτροπή θα συγκροτηθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Από την άλλη, στο νέο σήριαλ Παυλίδη (που για το Μαξίμου πρέπει να θεωρείται «μαύρο πρόβατο», καθώς αρνείται να παραιτηθεί εκθέτοντας, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, την κυβέρνηση) η Νέα Δημοκρατία -κατά τις έως τώρα εκτιμήσεις- θα απέχει της διαδικασίας, διασφαλίζοντας, όπως και στο Βατοπέδι, την απόρριψή της, αλλά και αποφεύγοντας νέους κινδύνους διαρροών.

Στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, εν όψει βεβαίως των ευρωεκλογών, όπου τα αποτελέσματα θα κρίνουν πολλά στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στον χρονικό ορίζοντα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ενώ δεν θα συμμετάσχει ούτε στη σημερινή.

Ωστόσο, τόσο την Παρασκευή -κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών- όσο και το Σάββατο -στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος στη Θεσσαλονίκη- θα καταγγείλει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει τη σκανδαλολογία.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.