Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Σκάει νεο σκάνδαλο μεγαλύτερο από της SIEMENS. "Ανοίγει" η υπόθεση MAN

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Αγγελάκος, με αφορμή δημοσίευμα της "Καθημερινής", προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις για συμβάσεις που υπέγραψε η γερμανική εταιρία ΜΑΝ για προμήθεια οχημάτων από το 2000 – 2002, μεταξύ άλλων και με τον ΗΛΠΑΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δύο συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με τη ΝΕΟΠΛΑΝ (θυγατρική της ΜΑΝ στην Ελλάδα), εμπίπτουν στην υπό εξέταση περίοδο, καθώς υπογράφτηκαν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2002. Είναι συνολικού ύψους περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν την αγορά 90 απλών τρόλεϊ συν ένα δώρο, καθώς και 50 αρθρωτών συν ένα δώρο. Το τελευταίο τρόλεϊ παραδόθηκε το 2005.

Μιλώντας στα Νέα της Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γερμανός δημοσιογράφος Καρλ Οττ που .......

αποκάλυψε την υπόθεση, γνωστοποίησε ότι οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν συμβόλαια της ΜΑΝ σε διάφορες ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία χρησιμοποίησε παρόμοιες μεθόδους πληρωμών με τη Siemens, ενώ οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι χρησιμοποιούσε πλαστούς λογαριασμούς και εταιρίες που υπήρχαν μόνο στα "χαρτιά" για τη διακίνηση "μαύρου χρήματος".

Από την πλευρά της η διεύθυνση της εταιρίας, σύμφωνα με τη DW, γνώριζε από το 2007 την ύπαρξη πληρωμών που προκαλούσαν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, ωστόσο όχι μόνο δεν το δημοσιοποίησε αλλά απέλυσε και 12 συνεργάτες που εμπλέκονταν στην υπόθεση χωρίς να τους κάνουν μήνυση.

Τέλος, η διοίκηση της ΜΑΝ ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογήσει εσωτερική έρευνα με ανεξάρτητους επιθεωρητές

Αναφερόμενος στην υπόθεση ΜΑΝ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την ελπίδα η εισαγγελία του Μονάχου να διαβιβάσει τα στοιχεία και η ελληνική Δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.