Σάββατο 9 Μαΐου 2009

O καθείς εφ’ ετάχθη

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Προσοχή. Το πρόωρο κλείσιμο της βουλής δεν συνιστά συνταγματική εκτροπή. Προβλέπεται Συνταγματικά και είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού δεδομένου ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό.

Συνιστά όμως κυνική ομολογία ενοχής. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρωθυπουργός με την διακοπή των εργασιών της βουλής υπογράφει την ατιμωρητί φυσικά παραγραφή των υπό έρευνα σκανδάλων από το 2004 και εντεύθεν.
Ως προς αυτό αποτελεί ηθική και πολιτική εκτροπή που κατά την άποψή μου στον πολιτισμένο κόσμο είναι βαρύτερα αδικήματα ακόμη και ενός κακουργήματος με χαρακτήρα ποινικό.
Της απιστίας κατά του δημοσίου για παράδειγμα. Επειδή ο λαός διαπιστώνει έκπληκτος πως .....

τόσα χρόνια τον διοικούσε κατά τρόπο εξωθεσμικό μια κυβέρνηση πολιτικά κατάπτυστη η οποία επιπλέον απαιτούσε επιμόνως να της εμπιστευτεί την διαχείριση του μέλλοντος του και μάλιστα σε καιρούς οικονομικά και κοινωνικά ζοφερούς.

Υπό τις συνθήκες αυτές που ελάχιστα απέχουν μιας εμπόλεμης κατάστασης η συγκεκριμένη πράξη του πρωθυπουργού προσλαμβάνει ακόμη διαστάσεις εθνικής μειοδοσίας για την οποία ο λαός οφείλει να τον τιμωρήσει πολιτικά. Πως; Πετώντας στις επερχόμενες εκλογές αυτόν και την ακολουθία του στα σκουπίδια του έθνους αλλά και της ιστορίας. Τώρα πια ο καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.