Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ταξίδι αστραπή για τις ευρωεκλογές . Eρχονται να μας πουν τα παραμύθια τους

Σε μία επίσκεψη - αστραπή βρέθηκε στην Καλαμάτα χθες ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλαμάτας. Στη συνέχεια συνάντησε τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, καθώς και το νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα συμπεράσματα που έβγαλε από την περιοδεία του στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Μαρκογιαννάκης: «Τα Σώματα Ασφαλείας τα έχω στην καρδιά μου»
Πρώτος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού ήταν το Αστυνομικό Τμήμα της Καλαμάτας, όπου ......

είχε την ευκαιρία για επαφές με τη Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις υπηρεσιακές ανάγκες και στελέχωσή της σε επίπεδο Περιφέρειας. Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης μετέβη στη διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου τον υποδέχτηκαν το προσωπικό και τα στελέχη της. Ο διοικητής της Υπηρεσίας, αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Μπονάτσος, επισήμανε κάποιες προτάσεις της Πυροσβεστικής, που αφορούσαν κυρίως στη λήψη πρόσθετων μέτρων ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Από την πλευρά του ο υπουργός αναφέρθηκε στην κοινωνική συμβολή και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν.

«Από την ημέρα που πήγα στο Υπουργείο, αφού πρώτα ενημερώθηκα για τα προβλήματα που υπάρχουν - τα γενικότερα - έβαλα ένα πρόγραμμα μαζί με την ηγεσία, τη φυσική - και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής - να επισκεφθώ όλες τις Μονάδες, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτευουσών Νομών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», επισήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ενώ τόνισε πως ο λόγος της επίσκεψής του δεν έχει ελεγκτικό χαρακτήρα. «Μπροστά μας έχουμε μια αντιπυρική περίοδο. Σ' αυτή την αντιπυρική περίοδο πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. «Ο καθένας από εμάς, ο κάθε πολίτης είναι εν δυνάμει εξ αμελείας υπαίτιος εμπρησμού», είπε ο υπουργός, καταλήγοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου. Στη συνέχεια αντάλλαξε χειραψίες με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επίσκεψη σε Νίκα και Δράκο

Μετά από το πέρασμά του από Αστυνομία και Πυροσβεστική ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συνάντησε τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση τόσο της Καλαμάτας, όσο και των περιφερειακών Δημοτικών Διαμερισμάτων, ενώ έγινε κι εκτενή αναφορά στο φαινόμενο του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών στην περιοχή της Μεσσηνίας. Ο κ. Νίκας δώρισε στον Χανιώτη υπουργό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα κι εδέσματα, σε μια εντελώς εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία έγινε υπό πίεση χρόνου καθώς ο κ. Μαρκογιαννάκης έπρεπε να μεταβεί στη Νομαρχία. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, μαζί με τους αντινομάρχες και στη συνέχεια τον οδήγησε στο γραφείο του, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου βρίσκονταν παράγοντες των Σωμάτων Ασφαλείας, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

ImageΟ Δημήτρης Δράκος κατά την κοινή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, επισήμανε ότι, το αδύνατο σημείο τόσο της αστυνόμευσης όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η περιφέρεια, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα στελέχωσης. Αναφορικά με τη λειτουργία της πυρασφάλειας, ο νομάρχης τόνισε ότι, «μετά από εκείνα τα τραγικά γεγονότα, του καλοκαιριού του ‘07, έχει περαιτέρω βελτιωθεί μπορούμε να πούμε και προσπαθούμε κι εμείς από τη πλευρά της Αυτοδιοίκησης, να παίξουμε έναν ρόλο επικουρικό, ενισχυτικό του δικού τους (σ.σ. της Πυροσβεστικής) έργου, και σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο ενημέρωσης».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε από την επίσκεψή του στα Σώματα Ασφαλείας της πόλης μας, ενώ ερωτώμενος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα της Αγροφυλακής, τόνισε πως σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες για τον καλύτερο εξοπλισμό της Μονάδας.

Παράλληλα επισήμανε ότι, «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ φυσικής πολιτικής ηγεσίας και διοικουμένων, είτε είναι αστυνομικοί, είτε είναι πυροσβέστες και περαιτέρω να έρθουμε σε μία επαφή με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, για να επιτύχουμε το μάξιμουμ της συνεργασίας».

Εν κατακλείδι...

Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν αναφέρθηκε σε πολιτικές εξελίξεις και σ' εκλογές. Ωστόσο, η επίσκεψή του είναι δύσκολο να μας πείσει πως έγινε μόνο και μόνο για λόγους εμψύχωσης των Σωμάτων Ασφαλείας, που επισκέφθηκε, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στις τελευταίες στροφές για την κούρσα των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Πιθανόν είναι να περάσουν κι άλλοι, για να δουν τι κάνουμε εμείς εδώ κάτω, στον Νότο...

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.