Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος

Υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων η σύμβαση για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος από τον Υπουργό κ.Σωτήρη Χατζηγάκη, παρουσία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δημήτρη Δράκου, του Δημάρχου Φιλιατρών κ.Άλκη Ξύγκα, της Υφυπουργού κας Σοφίας Καλαντζάκου και των βουλευτών Μεσσηνίας Κ.Γιάννη Λαμπρόπουλου και κ.Δημήτρη Σαμπαζιώτη, και του Αντινομάρχη κ.Σωτήρη Παναγιωτόπουλου.

Η υπογραφή αυτή φέρνει στην τελευταία φάση τη φάση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, όπου θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Τριφυλιακού κάμπου γενικότερα.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, μετά την υπογραφή δήλωσε ότι το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο ........

έργο από άποψη παραγωγικής αξίας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων, αλλά και από άποψη χρηματοδοτικού εύρους που έχει γίνει ποτέ στη Μεσσηνία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό μαζί με τα δίκτυα, η μελέτη των οποίων ξεκινά αμέσως και η προκήρυξη για την κατασκευή τους, θα ξεπεράσει συνολικά τα 45.000.000 €.

Ο κ.Δράκος, δήλωσε πολύ συγκινημένος διότι για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε πολιτικό επίπεδο υιοθέτησε και την πρόταση κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος με άμεση χρηματοδότηση της οριστικής του μελέτης Μετά από αυτά, καταφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, αλλά και τον προηγούμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ.Αλέξανδρο Κοντό για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια η οποία έγινε και που ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των υδατικών πόρων της δυτικής και νότιας Μεσσηνίας και για τη γεωργική παραγωγή αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ.Δράκος για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων, σημείωσε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και μέσα από το πρόγραμμα λιμνοδεξαμενών και υδατοδεξαμενών, το οποίο έχουμε αναπτύξει και το οποίο θα επιδιώξουμε να χρηματοδοτηθεί πέραν του ΕΖΕΣ, κι από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.