Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Σύσκεψη στην Νομαρχία Μεσσηνίας για τον τεχνητό ύφαλο στον κόλπο της Κυπαρισσίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στην Νομαρχία Μεσσηνίας στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας με την κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με τη παραλαβή και την παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας του τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

Στην πρωϊνή σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Νομάρχης κ. Δημήτρης Δράκος, ο Αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γεώργιος Σαμπαζιώτης και ο Διευθυντής του ΙΝΑΛΕ - ΕΘΙΑΓΕ κ. Αργύρης Καλλιανιώτης, και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΝΑΜ.

Προηγήθηκε ενημέρωση και παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας εγκατάστασης Τεχνητού Υφάλου στον ........

κόλπο της Κυπαρισσίας από τον κ. Καλλιανιώτη ο οποίος ήταν και ο επιστημονικός υπεύθυνος, στους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών ήτοι κ. Δημήτρη Καλδή, Προϊστάμενο τμήματος Μελετών, Ζωή Γεωργίου, Προϊσταμένη Ανεξάρτητου τμήματος Αλιείας, Αμαλία Παυλέα, Προϊσταμένη Τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Ελέγχου ΠΕΧΩΠΟ.

Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε δια μέσου προγραμματικής σύμβασης από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας - Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας.
Η χρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας για την εγκατάσταση Τεχνητού Υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κόλπου της Κυπαρισσίας έγινε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Με τον Τεχνητό Ύφαλο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση της παραγωγής αλιευμάτων, η βελτίωση της αλιευτικής απόδοσης, η προστασία και η αναβάθμιση του παράκτιου οικοσυστήματος στην εν λόγω περιοχή.

Παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία του τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Κυπαρισσίας θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Κυπαρισσίας.

4 σχόλια:

  1. Ρε συ τι τιτλος ειναι αυτος θα φτιάξουν τεχνητο ύφαλο στο λιμανι ????
    Θα μας τρελάνεις με την έγκυρη ενημέρωση

    Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μικρό λάθος στην πληκτρολόγηση.
    Μην μου πάθεις και τίποτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι θα γινει δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τον Τεχνητό Ύφαλο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση της παραγωγής αλιευμάτων, η βελτίωση της αλιευτικής απόδοσης, η προστασία και η αναβάθμιση του παράκτιου οικοσυστήματος στην εν λόγω περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.