Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σε πολύ καλή κατάσταση το τρίτο άτομο που προσβλήθηκε από τη γρίπη Α

Αριστη είναι η κατάσταση της υγείας του 21χρονου φοιτητή που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Α' Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου Παύλος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ιχνηλατηθεί τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ υπό επιτήρηση θα είναι στο σπίτι, για επτά μέρες, τα μέλη της οικογενείας του.

Από τα άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ τα τρία ήταν φίλοι του 21χρονου που είχαν μεταβεί και αυτοί στο Εδιμβούργο και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη.
Το άλλο περιστατικό ήταν ένα 12χρονο παιδί που είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο και από εκεί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται χωρίς όμως να πάσχει από τη νέα γρίπη.

Το τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται .......

για 21χρονο Έλληνα φοιτητή, φίλο του νεαρού που νοσηλεύεται από την Τρίτη με τον ιο Α στο Σισμανόγλειο.

Οι δύο φοιτητές που σπουδάζουν στη Σκωτία και επέστρεψαν προχθές αεροπορικώς -μαζί με τον τρίτο συμφοιτητή τους- παρουσιάζουν ήπιας μορφής γρίπη.

Το πρωί της Τετάρτης συνεδρίασε εκτάκτως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας η Επιτροπή Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και φόβου» τόνισε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΚΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και άμεση ετοιμότητα και σε διαρκή επαφή με τον ΠΟΥ. «Τα κρούσματα ήταν τα αναμενόμενα» υποστήριξε.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.