Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Περιοδείες Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου σε όλο το Νομό για τις Ευρωεκλογές

«Η Ε.Ε. πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τους αγρότες»

Τις περιοδείες της ενόψει των ευρωεκλογών συνέχισε και αυτή την εβδομάδα η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου σε πολλές περιοχές του Νομού. Την Παρασκευή επισκέφτηκε τα χωριά του δήμου Αριστομένη και πιο συγκεκριμένα τη Στέρνα, το Στρέφι, τα Διόδια, την Αετοφωλιά, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στον Αριστομένη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα αγροτικά ζητήματα το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Για τέταρτη χρονιά οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν χωρίς κανένα λόγο χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Οι Έλληνες αγρότες είναι οι μόνοι σε όλη την Ευρωπαική Ένωση που επιβαρύνονται με αυτό το επιπρόσθετο και αναίτιο κόστος, σε μια περίοδο μάλιστα που το εισόδημα τους βάλλεται από παντού.

Η κυβέρνηση δυστυχώς αντί να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα αναλαμβάνοντας αυτή το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων το οποίο άλλωστε στη σημερινή εποχή της μηχανοργάνωσης είναι αμελητέο κάνει το σύνηθες: επιβαρύνει τον πιο αδύναμο κρίκο.
Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ξεκάθαρη: το κόστος ενεργοποίησης δικαιωμάτων να .......

αναληφθεί από την Πολιτεία και να υπάρχει μόνο όταν υφίσταται μεταβολή με πώληση ή αγορά των αγροτεμαχίων των αγροτών».

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο ζέον θέμα της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του λαδιού και του συνόλου των μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα ο Μεσσήνιος παραγωγός να οδηγείται στην απόγνωση. Υποστήριξε ότι η Πολιτεία μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στην ορθή λειτουργία της αγοράς με την πάταξη των καρτέλ του λαδιού που έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να πουλάει λάδι άριστης ποιότητας πάμφθηνα και ο καταναλωτής να αγοράζει νοθευμένο λάδι πανάκριβα.

Ολοκλήρωσε την αναφορά της στα αγροτικά τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού πλυθησμού ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το μέλλον των αγροτών βρίσκεται πάνω στο τρίπτυχο: ποιότητα, τυποποίηση και προώθηση. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε βιώσιμη και ανταγωνιστική αγροτική οικονομία. Μόνο έτσι μπορεί ο νέος αγρότης να παραμείνει στην ύπαιθρο και να έχει αξιοπρεπή ζωή. Ειδικά για το θέμα της προώθησης και διαφήμισης των αγροτικών προϊόντων σημείωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει τίποτα για να προωθήσει τα αγροτικά προϊόντα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό όταν στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν δις κάθε χρόνο για την διαφήμιση του λαδιού τους, των οπωροκηπευτικών τους και όλων γενικά των προϊόντων τους».

Το Σάββατο το πρωί η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε στο παζάρι και την αγορά της Μεσσήνης, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας επισκέφτηκε τα χωριά του Δήμου Οιχαλίας και Μελιγαλά.

Την Κυριακή το πρωί βρέθηκε στην Καλλιθέα, στα Περιβολάκια και τον Ευαγγελισμό Πυλίας και στις ομιλίες σχολιάζοντας την επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας ενόψει ευρωεκλογών είπε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κυριευθεί από πανικό. Φαίνεται στις διαφημίσεις με τα παπαγαλάκια, στις διαφημίσεις που ήδη όπως λένε οι ειδικοί τους γυρνάνε μπούμερανγκ για έναν πολύ απλό λόγο. Παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Ωραιοποιούν τα πάντα, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ουσιαστικά προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτοί, που πληγώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο προκειμένου να διασωθούν εκλογικά. Τελικά, όσον αφορά την καμπάνια τους δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή λένε εν γνώση τους ψέματα για να κοροϊδέψουν για μία ακόμα φορά τον λαό ή δεν έχουν καμιά αίσθηση της πραγματικότητας.
Και στις 2 περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι».

Τέλος η κ. Γιαννακοπούλου κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου στέλνοντας το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.