Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Εθνική: Μειώνει τα επιτόκια σε στεγαστικά - επιχειρηματικά δάνεια

Η Εθνική Τράπεζα, μετά την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προβαίνει σε νέες μειώσεις επιτοκίων χορηγήσεων και παράλληλα συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία.

Αναλυτικά: .........


Στεγαστικά Δάνεια

Μειώνει κατά 0,25% το κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη.

Μειώνει κατά 0.25%.τα 3ετή και 5ετή σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων.

Επιπλέον, χρηματοδοτεί μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία..

Η Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας τη στεγαστική πίστη ως τομέα προτεραιότητας για τις εργασίες της, έχει από την αρχή του έτους εκταμιεύσει άνω του € 1.1 δισ. σε 12.500 δανειολήπτες.

Επιχειρηματικά Δάνεια.

Μειώνει κατά 0,25% το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μειώνει κατά 0,50% όλα τα σταθερά επιτόκια νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. .

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων.

Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται δυναμικά και η Τράπεζα έχει εγκρίνει από την αρχή του έτους άνω του € 1.1 δισ. νέες χρηματοδοτήσεις σε περισσότερες από 12.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Τράπεζας στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ συνεχίζεται και οι εγκρίσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τα € 850 εκ. για περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις ενώ παράλληλα υλοποιείται το πρόγραμμά της για συνεργασίες με τα Επιμελητήρια σχεδόν όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια των δανείων της Τράπεζας, που έχουν ως επιτόκιο βάσης το βασικό επιτόκιο ΕΚΤ ή τα επιτόκια Euribor ή Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως ακολουθώντας την πτωτική πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

Περαιτέρω, για τις καταθέσεις μειώνονται κατά 0,10% έως 0,25% τα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού ενώ για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια αναπροσαρμόζονται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1.6.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.