Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ: Αρκεί, μόνο να εκλέγουμε;

Ζούμε στην εποχή της κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας, των μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων. Η φιλοσοφία και οι θεωρίες των «σοφών» πολυπτυχιούχων οικονομολόγων γκρεμίστηκαν διότι ήταν κάλπικες. Η πραγματική οικονομία έγινε υποχείριο όργανο της οικονομίας της φούσκας. Το δημόσιο χρέος απειλεί το κράτος. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης (2004 – 2009) αυτής της κυβέρνησης προκάλεσε ζημιά 90.-δις €.

Μεγάλα κοινωνικά προβλήματα διαιωνίζονται, διογκώνονται, πολλαπλασιάζονται και οι δικαιολογίες δεν πείθουν.
Η γνώμη και οι διαμαρτυρίες του λαού δεν λαμβάνονται υπόψιν.
Υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ πολλών κυβερνητικών αποφάσεων και λαϊκής βούλησης. Το έλλειμμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό μεγαλώνει συνέχεια και η ζωή μας .........

γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τα δικαιώματα των μισθωτών εργαζομένων πριονίζονται ή καταργούνται και άλλων κοινωνικών ομάδων ενισχύονται.

Τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και ζημιές κοινωνικοποιούνται. Οι δανειστές στηρίζονται και οι δανειολήπτες επαφίενται στη μοίρα τους. Οι τιμές ανεβαίνουν, ο πληθωρισμός πέφτει! Η δημόσια περιουσία λεηλατείται, φύλακες και υπεύθυνοι δεν υπάρχουν.
Όλα αυτά και το γεγονός ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα, το ότι οι βουλευτές δεν είναι εκπρόσωποι του λαού αλλά των κομμάτων, ότι τα κομματικά προγράμματα είναι γενικά και αόριστα με κύριο χαρακτηριστικό την κρυφή ατζέντα της πελατειακής, παρασκηνιακής, σκοτεινής πολιτικής των ημετέρων (κομματικό κράτος) αποτελούν σοβαρή αιτία για να ενεργοποιηθούμε, να οργανωθούμε και να παρέμβουμε, με στόχο την αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων μέσα από πιο δημοκρατικές διαδικασίες (δημοψηφίσματα) όπου ο λαός θα δίνει εντολές και η κυβέρνηση θα καλείται να υλοποιήσει της αποφάσεις του.

Οι διαμαρτυρίες, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις καλές είναι αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν αρκούν. Καιρός είναι να παρέμβουμε πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά, αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας ανήκει. Αυτόν του αφεντικού της χώρας!
Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του Συλλόγου μας. Η κυβέρνηση, που θα εκλέγουμε, θα τελεί υπό συνεχή λαϊκή επιτήρηση ο δε Σύλλογος θα είναι το οργανωτικό και συντονιστικό όργανο των λαϊκών παρεμβάσεων. Για κάθε κοινωνικό πρόβλημα θα συντάσσεται Λαϊκή Εντολή η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα, εξαφάνισής του. Μέτρα που θα προτείνεις εσύ. Στόχος μας η απαλλαγή της κοινωνίας από την πολιτική του διαβόλου και το άγχος της καθημερινότητας.
Σύλλογος Κράτος Δικαίου.

Για μεγάλες αλλαγές: στην νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, στην λειτουργία της κρατικής μηχανής, της αγοράς, των τραπεζών, των επιχειρήσεων, στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων
Για να κλείσουμε τους δρόμους: στην ακρίβεια, στις κρίσεις, στα καρτέλ, στις μίζες, τα σκάνδαλα, το ρουσφέτι, στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και παραγραφής αδικημάτων, την λεηλασία, την εκμετάλλευση και στην αδικία.
Για δίκαιη κατανομή: της εργασίας, της ανεργίας, των προνομίων, του πλούτου που παράγεται και των υποχρεώσεων των πολιτών απέναντι στο κράτος και την κοινωνία.

Σύλλογος Κράτος Δικαίου.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται και έχουμε ατράνταχτα επιχειρήματα.

www.kratosdikaiou.gr

Βασίλης Αϊβάτσης
aivatsis@otenet.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.