Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

«Πρέπει να ισχύσει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας προσκάλεσε τους συναδέλφους του, χθες Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση των μελών του Σωματείου έξω από τον χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η στάση διήρκησε δύο ώρες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Πολλοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν εκεί, επιδιώκοντας την εφαρμογή του Νόμου και της Κοινοτικής Νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας και την ικανοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου τους.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την .....

ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο εργασίας του προσωπικού, ικανοποιητικές μισθολογικές αυξήσεις, να δοθεί το επίδομα των 176 ευρώ και την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας.

Δηλώσεις

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καλαμάτας κ. Κώστας Χαραλαμπόπουλος:


«Πανελλήνια κινητοποίηση γίνεται σήμερα και θέλουμε να θίξουμε τα εξής θέματα: Πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς, αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, υπάρχουν Τμήματα που θα κλείσουν, όπως το Ακτινολογικό. Η Κυβέρνηση αγνοεί την ανάγκη για ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επιπροσθέτως θα πρέπει να ισχύσει και η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προδιαγράφει τον τρόπο που πρέπει να εργάζονται όλοι στα Νοσοκομεία. Οι συνεχόμενες βάρδιες, για παράδειγμα, θα πρέπει να απέχουν 12 ώρες μεταξύ τους και για τις γυναίκες να ισχύσουν καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα ωράρια. Απαιτούμε, επίσης, να δοθούν μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και το επίδομα των 176 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά στα 31 χρόνια εργασίας μου, που δεν θα πάρω αύξηση στον βασικό μισθό μου. Θα πάρουμε ένα επίδομα, αλλά καλύτερα να μην το χαρακτηρίσουμε. Έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια κι έχουμε δικαιωθεί. Εν συνεχεία, είναι αδιανόητο να αδυνατεί το Ταμείο Πρόνοιας να δώσει το εφάπαξ στους εργαζόμενους, λόγω της κακής του διαχείρισης. Τέλος, ζητάμε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, γιατί έχουμε βαρεθεί να μας υπόσχονται πράγματα και να μη γίνονται. Τα αιτήματά μας είναι για το καλό του Νοσοκομείου (καλύτερες συνθήκες, καλύτερες υπηρεσίες)».

Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης:

«Αποφασίσαμε να κάτσουμε έξω από τα Επείγοντα, για να δημοσιοποιήσουμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα, που έχει το Νοσηλευτικό Σύστημα του Νομού μας. Οργή και θυμός είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, επιδεινώνονται. Για παράδειγμα, το 1/3 των οργανικών θέσεων του Οργανισμού του Νοσοκομείου είναι κενό, Η ανυπαρξία της Πολιτείας συμβάλλει στην απαξίωση του Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων. Δύο ώρες θα διαρκέσει η στάση εργασίας. Η Κυβέρνηση ακόμα μελετάει τα προβλήματα και δεν προχωράει σε λύσεις. Οι ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι πάρα πολλές, γιατί, αντί να γίνονται προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνουν ανθρώπους μέσω των προγραμμάτων Stage (ανθρώπους χωρίς ασφάλεια), αλλά και συμβασιούχους. Συνειδητά απαξιώνεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όταν το 55% των συνολικών δαπανών για την Υγεία δίνεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.