Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανατροπή σκηνικού!

Δύο νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν τους Οικολόγους ακόμη και στην τρίτη θέση, ενώ η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φτάνει ως τις 6 μονάδες.

Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις των δύο ερευνών στις ισορροπίες μετά τα δύο κόμματα εξουσίας, είναι ενδεικτική του ρευστού σκηνικού που επικρατεί. Χαρακτηριστική είναι επίσης η απουσία της Δράσης από τα αποτελέσματα...

Public Issue - Καθημερινή/ΣΚΑΪ

Η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτοξεύεται στο 6%, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 34% ενώ η κυβερνητική παράταξη 28%.

Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, που πλέον εμφανίζονται τρίτη δύναμη, με 7%, .......

αφήνοντας πίσω τους το ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και τον ΛΑΟΣ με 5%.

Η έρευνα δείχνει ότι η συσπείρωση στην κυβερνητική παράταξη παραμένει πολύ χαμηλή, στο 55%, την ώρα που και στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και μετριέται στο 74%.

ALCO - Alter

Στο 4,1% στέλνει την ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ η ερευνα, ενώ βυθίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ και φέρνει τέταρτους τους Οικολόγους!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού την Παρασκευή, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 30,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία περιορίζεται στο 26,1%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2%, ο ΛΑΟΣ με 3,6% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 5,7%, σε μία εντυπωσιακή ανατροπή σκηνικού σε σχέση με το σημερινό κοινοβουλευτικό σκηνικό.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτικά μπροστά με 54,2% αντί 19,6% της ΝΔ, αλλά στην καταλληλότητα για εκπροσώπηση στην ΕΕ, ο Κ.Καραμανλής πετυχαίνει να κρατήσει μία βραχεία κεφαλή έναντι του Γ.Παπανδρέου, με 33,6% έναντι 31,3%.

Ωστόσο, κύριο κριτήριο επιλογής των πολιτών, με 55%, θα είναι ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και όχι ευρωπαϊκά θέματα, ενώ η πρόθεση συμμετοχής στις ευρωεκλογές αγγίζει το 77,7%.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.