Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Μα είναι τόσο μαλάκας ή μήπως τόσο ανήθικος;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

«Το γελοιωδέστερο θέαμα» τιτλοφορείται άρθρο από την προσωπική στήλη τού εκλεκτού της «ΔΟΛ-ιας Κυριακάτικης εφημερίδας» γνωστού και από την καθημερινή τηλεοπτική του παρουσία. Θέμα του η ψηφοφορία της Δευτέρας για τον Παυλίδη. Και συνεχίζει. «Είναι εκβιασμός όταν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ διαψεύδουν ότι θα έχουν διαρροές από την γραμμή του κόμματός τους.
Που το ξέρουν και το διαψεύδουν; Αφ’ ενός εξακολουθεί, κομματική γραμμή σε θέματα συνείδησης δεν υπάρχει. Αφ’ ετέρου δεν καταλαβαίνω πως προεξοφλούν ότι οι συνειδήσεις όλων των βουλευτών τους θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα..» Προβοκατόρικη παρέμβαση χρεοκοπημένων Γκαιμπελίστικων μεθόδων.

Δόλωμα για να τσιμπήσει η ηγεσία των κομμάτων αυτών και ν’ ανοίξει διάλογο ως .......

προς το πόσο ενσυνείδητη ή όχι θα είναι την Δευτέρα η ψήφος των βουλευτών τους έτσι ώστε το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό λαμόγιο να σπεκουλάρει μετά για προ-διατεταγμένη καταδίκη!
Να του απαντήσω λοιπόν εγώ δίχως να έχω σχέση με κανένα από τα δύο κόμματα.
Πρώτον το ΚΚΕ ποτέ δεν αναφέρθηκε σε ψήφο κατά συνείδηση απλώς επειδή οι βουλευτές του εκλέγονται κατά βάση υπό την σημαία του κόμματος και όχι ως αποτέλεσμα προσωπικής πολιτικής σταδιοδρομίας.
Κατά συνέπεια οι συνειδησιακές τους επιλογές έχουν εξαντληθεί στην επιλογή του κόμματος που υπηρετούν άρα και στην πολιτική του. Ηλίου φαεινότερο είναι λοιπόν πως μετείχαν με ψήφο θετική στην απόφαση της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Αν την αρνηθούν ουσιαστικά αρνούνται τις δικές τους θέσεις.

Για το ΛΑΟΣ τώρα μπορεί τα πράγματα να είναι στην αφετηρία τους διαφορετικά αλλά κατατείνουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Εκεί δεν είναι θέμα συνολικής πολιτικής επιλογής αλλά ηγετικής συνέπειας και πολιτικής επιβίωσης του κόμματος. Ο κ. Καρατζαφέρης αφού δοκιμάστηκε παλινδρομώντας αρκετές φορές ως προς την απόφασή του στο θέμα Παυλίδη, κατάληξε οριστικά στην θέση της καταδίκης του βουλευτή.
Έτσι σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεχόταν δικό του βουλευτή να αφίσταται της θέσης του αυτής, απλώς επειδή θα έβλεπε τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να συρρικνώνονται. Κάτι που σημαίνει την μη επανεκλογή του κόμματός του στην βουλή.

Και εξ’ όσων πληροφορούμαι το έχουν τόσο καλά «συνειδητοποιήσει» οι βουλευτές του που πράγματι θα πράξουν κατά.. συνείδηση..
Αλλά ο οδυρμός του Ψυχάρειου συγκροτήματος δεν είναι παράλογος. Εμπεριέχει την ιδιοτελή τους λογική. Γιατί αυτό που τρέμουν είναι οι εξελίξεις οι οποίες αν οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές θα τους ανατρέψουν το σαθρό οικοδόμημα της δικομματικής συγκυβέρνησης που με τόσο κόπο και τόσο καιρό θεμελίωναν αλλά κατά πως δείχνουν τα πράγματα πάνω στην άμμο…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.