Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Ασπίς Πρόνοια

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των τριών ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ασπίς (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value) προχώρησε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Με την απόφαση η Επιτροπή εκτιμάται ότι πιέζει τη διοίκηση του ομίλου να επισπεύσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ που έχει ήδη προαναγγείλει, ώστε να αρθεί η απαγόρευση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής: .........


«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2008 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών (Α.Ε.Α.Ζ.)», ΑΡ.Μ.Α.Ε. 31369/05/Β/94/008, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2008 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

«COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Επίσης, απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών που η εταιρία τηρεί σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΑΣΠΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΥΘΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.