Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων

«ΨHΦIAKH Εγνατία» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού, το οποίο ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Yπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Βασίλης Ασημακόπουλος.

Στόχος του προγράμματος, που θα προκηρυχθεί εντός του 2009, είναι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου, με αιχμή του δόρατος την εξωστρέφειά τους.
Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013), ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ασημακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής .........

Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στον κλάδο, ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογείται η δράση «Ψηφιακή Τεχνόπολη», μέσω της οποίας θα χρηματοδοτούνται εταιρίες που εγκαθίστανται στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, Αναστάσιος Τζήκας, τόνισε ότι υπάρχει καχυποψία του τραπεζικού συστήματος απέναντι στον κλάδο της πληροφορικής προσθέτοντας ότι η εκδήλωση του συνδέσμου είχε ως στόχο να αναζητηθούν τρόποι αντιστροφής αυτού του κλίματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εγκρίνει το τελευταίο διάστημα τη χρηματοδότηση τριών επενδύσεων, προϋπολογισμού 45-50 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες, εξέλιξη που δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο επιχειρηματικό μέτωπο της περιοχής, εν μέσω κρίσης, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.
Όπως τόνισε μπορεί η ζήτηση δανείων από επιχειρήσεις να μην έχει τους ρυθμούς του παρελθόντος, υπάρχει όμως κινητικότητα εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε κοντά στον καθοδικό κύκλο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, τα πακέτα στήριξης που δρομολόγησαν οι ελληνικές τράπεζες προς τις επιχειρήσεις έχουν αποδώσει και λειτουργούν αποτελεσματικά.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.