Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Νέα προγράμματα ενίσχυσης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δεκατέσσερα νέα προγράμματα για την ενίσχυση ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων αναμένεται να προκηρύξει εντός του επομένου διαστήματος το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε -χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις- ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ Γιώργος Σουφλιάς, σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων ενίσχυσης της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας (μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις), ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΟΜΜΕΧ ώστε να σταματήσει η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, ενώ παρότρυνε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση να καταθέσουν φρέσκες επενδυτικές προτάσεις, προκειμένου -όπως είπε- να καλύψουν κενά της αγοράς.

Λεπτομέρειες ............

Λεπτομέρειες για τα δύο προγράμματα έδωσε από την πλευρά του ο διευθυντής επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργος Μπόλας, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων η φόρμα υποβολής των αιτημάτων τους για χρηματοδότηση. Η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει εντός του μήνα, σύμφωνα με τον κ. Μπόλα, καθώς τώρα ολοκληρώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την ανάγκη να «τρέξουν» αμέσως τα προγράμματα για την ενίσχυση της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας και να μην υπάρξουν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, όπως συνέβη με το ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Σωτήριος Μαγόπουλος.

Απαραίτητη η σύνδεση παραγωγής και εκπαίδευσης

Στο μεταξύ, για έλλειμμα στη σύνδεση της παραγωγής με την εκπαίδευση έκαναν λόγο οι ομιλητές. «Δυστυχώς μόλις το 5% των πτυχιούχων απασχολείται σε κλάδους σχετικούς με το αντικείμενο που έχει σπουδάσει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης, υπογραμμίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας βρίσκεται στο «κόκκινο» και για αυτό θα πρέπει να επανιδρυθεί.

«Εδώ και χρόνια πιέζουμε την κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η διασύνδεση εκπαίδευσης - παραγωγής», πρόσθεσε ο κ. Μαγόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει το ΒΕΘ με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Εκδηλώσεις

Σημειώνεται πως αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» και «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων», στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ, διοργανώνει το ΒΕΘ, την Παρασκευή στις 9 μ.μ., στη Μηχανιώνα, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύνδεσμο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, με ομιλητές τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργο Σουφλιά, και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ Δημήτρη Κανελλίδη.

Τα παραπάνω προγράμματα θα παρουσιαστούν και σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου.

Τις εργασίες της εκδήλωσης θα χαιρετίσει η γενική γραμματέας του ΕΒΕΘ Μαίρη Χατζάκου, ενώ θα μιλήσουν ο προϊστάμενος του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της εταιρείας «Alpha Plan Consultants», Μιχάλης Σαββίδης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ και μέλος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Φρειδερίκη Βούκαλη, και η διευθύντρια του τμήματος Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της εταιρείας «Result Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», Άλκηστη Χατζηϊωαννίδου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.