Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Στον βωμό των κερδών η σωτηρία των καρκινοπαθών!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Έλληνας γιατρός ο κ. Μιχαλάκης υπεύθυνος των ερευνητικών προγραμμάτων του Ογκολογικού πανεπιστημίου Αlmedia στον Καναδά φαντάζει πως κόβει οριστικά τον γόρδιο δεσμό που στραγγάλιζε την ζωή στην θηλιά του καρκίνου!

Η αναστάσιμη είδηση εκφωνήθηκε από χείλη αξιόπιστα και μάλιστα συνοδευόταν από την τυπική εγκράτεια των επιστημόνων που αφ’ ενός πριν ανακοινώσουν επισήμως την γονιμότητα των ερευνών τους έκδηλα αγωνιούν για το επαναλήψιμο του πειράματος τους και αφ’ ετέρου έχουν ιδεολογικά ταχθεί στο πλευρό του ανθρώπου και όχι των φαρμακοβιομηχανιών.
Έτσι, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η είδηση δεν είναι ένα Χολυγουντιανό σκηνικό ........

Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου και τα αποτελέσματα των ερευνών του δικού μας γιατρού δοξαστούν, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως το δικό του φως θα ελεήσει και τα κατασυκοφαντημένα από τους νεοφιλελεύθερους λιγδιάρηδες δημόσια πανεπιστήμιά μας να βγουν από την σκιά της μιζέριας τους, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι και αυτός όπως μια σειρά από άλλους επιφανείς, απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών.

Παραμύθι ωστόσο δίχως δράκο δεν υφίσταται και το διακρίνω στο καχύποπτο βλέμμα σας με τα πολυπληθή αναπάντητα ερωτηματικά. Κυρίαρχο είναι εκείνο που επιμόνως απαιτεί από τον κομιστή της ζωοδόχου είδησης μια απάντηση στο πως αυτή δεν έχει εξαπλωθεί σαν μύρα σε όλο τον κόσμο. Είναι φίλοι μου ο δράκος που την εμποδίζει και που δικαιολογεί τον τίτλο της ανάρτησης. Κι δράκος αυτός ονομάζεται φαρμακοβιομηχανίες τα κέρδη των οποίων θα τεθούν υπό αμφισβήτηση γιατί η βασική ουσία παραγωγής του πολυδύναμου (κατά όλων των μορφών του φονικού καρκίνου) όπλου, είναι ευρέως διαδεδομένη και φθηνή. Ο συμπατριώτης μας την ονομάζει DCA και στην συνέντευξή του εξηγεί με λόγια απλά και τους τρόπους απόκτησής της προειδοποιώντας ωστόσο τους καρκινοπαθείς να μην προστρέξουν αμέσως στην αγορά της.. Ο λόγος βρίσκεται στο ότι πρώτον η επιτυχής πειραματική δοκιμασία της αφορούσε τα γνωστά συμπαθή τρωκτικά και δεύτερον στο ότι το σώμα τους τελεί υπό την επιρροή μιας σειράς χημειοθεραπειών που τον καθιστούν επιφυλακτικό απέναντι στα αποτελέσματα τής μεταξύ τους αλληλεπίδρασης..

Μας υπόσχεται ωστόσο πως σε δύο μήνες και αφού προηγηθεί η κλινική χορήγηση του φαρμάκου σε ασθενείς τελευταίου σταδίου, θα είναι πάνοπλος επιχειρημάτων για το αίτημα της αδειοδότησής του από τις αρχές του Καναδά. Μόνη δημοσιογραφική μου επιφύλαξη είναι πως ο δράκος των φαρμακοβιομηχανιών μοιάζει να παραμένει σαν νεκρός απαθής ακόμη και μετά την συνέντευξη. (δείτε το video εδώ ) Γεγονός που ερμηνεύεται ως εξής: Ή ότι αμφισβητεί την επιτυχία των ερευνών, ή ως ύαινα καιροφυλακτεί για να αποσπάσει την λεία από το επιστημονικό κυνήγι του Έλληνα λέοντα. Για να την διαθέσει στην συνέχεια και κατά την συνήθη πρακτική του υπερκοστολογημένη.. Ιδού πως εννοεί το κεφάλαιο τον τρόπο που η επιστήμη οφείλει να βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου!!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.