Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Χρήστος Μαλαπάνης: Εμπαιγμός Νομαρχίας προς αγρότες

«Αδιαφορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε πάρα πολλά κορυφαία θέματα και κυρίως στα αγροτικά» και «εμπαιγμό προς τους αγρότες» διαπιστώνει ο επικεφαλής της «Ανατροπής» Χρήστος Μαλαπάνης.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο άσκησε καταρχήν κριτική για το θέμα των ενεργοποιήσεων, εκπέμποντας πυρά κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των ΕΑΣ. «Αν υπήρχε εργολήπτης, η δαπάνη θα βάρυνε το υπουργείο.

Τώρα που δεν υπάρχει, η δαπάνη βαρύνει τους αγρότες», ανέφερε.
«Έτσι επιτυγχάνεται ένας διπλός στόχος: το μεν υπουργείο δεν πληρώνει, οι δε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ......

η ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα που είχαν αδυναμία να τα καλύψουν.
Μόνοι χαμένοι οι παραγωγοί», είπε ο κ. Μαλαπάνης.

Όσον αφορά στο τι έχει κάνει η Νομαρχία για το ζήτημα, ο κ. Μαλαπάνης τόνισε πως φέτος η Νομαρχία δεν επανέλαβε «κομπασμούς του αρμόδιου αντινομάρχη Παραγωγής κ. Παναγιωτόπουλου ότι επέβαλε πέρυσι στην Ένωση και πρόπερσι να παίρνει μειωμένες τιμές 30%». Ο κ. Δράκος αρκέστηκε να τα ρίξει στο κράτος και αναφέρθηκε σε παλαιότερο ψήφισμα ότι επιμένει να πληρώσει το κράτος.

Ο κ. Μαλαπάνης ζήτησε οι κατά κύριο επάγγελμα και οι συνταξιούχοι αγρότες να μην πληρώσουν τίποτα. Οι υπόλοιποι να πληρώσουν στην Ένωση με μειωμένο τιμολόγιο 30% τουλάχιστον και η Ένωση να κάνει απολογισμό του κόστους και επιστροφή του υπολοίπου σε εκείνους που έχουν πληρώσει. «Θεωρούμε ότι η πληρωμή των ποσών στην Ένωση με τα ποσά που γίνεται είναι από 3 ως 5 φορές παραπάνω από το κόστος», είπε.

«Άρμεγμα»

Από το «Θ» του επισημάνθηκε πως φέτος με την ψηφιοποίηση πρέπει να μπουν συντεταγμένες σε όλα τα χωράφια της Μεσσηνίας, πράγμα που έχει υψηλό κόστος, κι ο κ. Μαλαπάνης ανέφερε πως «η Ένωση πρέπει να έχει την ευθιξία να κάνει τη δουλειά απολογιστικά, χρεώνοντας εκείνους τους υπαλλήλους που πραγματικά θα απασχολήσει και δεν είναι μόνιμο προσωπικό της, εκείνους που πραγματικά θα προσλάβει γι’ αυτή τη δουλειά», προσθέτοντας πως «οι Ενώσεις όμως όλες και η ΠΑΣΕΓΕΣ βρήκανε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενες ή -αν θέλετε- συνεργαζόμενες με το υπουργείο Γεωργίας στο να βρούνε ένα μοναδικό τρόπο να αρμέξουνε κυριολεκτικά τους παραγωγούς. Αυτό το πράγμα το θεωρώ απαράδεκτο».

Και άλλα θέματα

Απόλυτη αδιαφορία της Νομαρχίας εκτίμησε ο κ. Μαλαπάνης πως υπάρχει στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών, επισημαίνοντας: «Γνωρίζετε καμία ενέργεια του κ. Δράκου να ζήτησε χρήματα από το ταμείο του κ. Μολυβιάτη;».
Σχετικά με τα μέτρα για το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Ν.Σ. το Δεκέμβριο, με 5 θεματικές ενότητες, ο κ. Μαλαπάνης αναρωτήθηκε: «Έχετε ακούσει κάποια συνέχεια σε όλες αυτές τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις;».

Ακόμη, ο επικεφαλής της «Ανατροπής» ρώτησε: «Μήπως πρέπει να κάνει η Νομαρχία κάτι συγκεκριμένο, παραδείγματος χάριν να αναθέσει τη μελέτη γι’ αυτό το δημοπρατήριο, που επί 2 χρόνια εμπαίζει τους αγρότες των Φιλιατρών;».
Για το Φιλιατρινό φράγμα, ο κ. Μαλαπάνης είπε: «Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχει δημοπρατηθεί πριν τα Χριστούγεννα; Μπορεί ο κ. νομάρχης να μας πει γιατί δεν ξεκινάει;». Ανέφερε δε, πως δεν έχουν γίνει οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων, προς τα οποία πρέπει να διοχετευθούν τα χρήματα από την έκπτωση 40% που έδωσε ο εργολήπτης.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.