Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Οχι στην διχοτόμηση του Καλονερού απο την Ιόνια Οδό λένε οι κάτοικοι

ΤΗΝ πεποίθηση ότι ακόμα και την ύστατη ώρα θα συστρατεθούν οι πολιτικοί φορείς του Νομού με τους πολίτες του ΚαλοΝερού για τα δίακια αιτήματά τους που αφορούν την μη διχοτόμηση του διαμερίσματος του Δήμου Αυλώνος, διατράνωσαν σήμερα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας τόσο ο Δήμος Αυλώνος όσο και ο Εξωραιστικός Οικολογικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών.

Στο αίτημα για υπογειοποίηση μεταξύ Ανω και Κάτω Καλονερού συμπαραστέκονται όπως δήλωσαν εκτός από τον Δήμαρχο Αυλώνος κ. Γιάννη Φιλντίση, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ενώ εκ μέρος του Συλλόγου μίλησαν ο κ. Κώστας Νασόπουλος και ο κ. Παπακωνσταντόπουλος.
Οι κάτοικοι θεωρούν ότι παρά την ψήφιση με Νόμο στη Βουλή του έργου της Ιόνιας Οδού είναι .......

εφικτή η υπογειοποίηση κόστους περίπου 300 εκ. Ευρώ αφού υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για τον λόγο αυτό και τόνισαν ότι θα υπάρξουν και άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Μετά τους ομιλητές εκ των οποίων παρέστη και ο Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος εξήγησε ότι στέκεται αρωγός στην προσπάθεια, υπογραμμίστηκε η βούληση για συστράτευση των δυνάμενω του τόπου πέρα απο ιδεολογίες και κόμματα, ενώ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ιδίως του κ. Δράκου που κατάγεται απο την περιοχή της Ελαίας.
Ακολούθησε συμβολική πεντάλεπτη κατάληψη του κόμβου Καλονερού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκπλήρωση των αιτημάτων φωνάζοντας συνθήματα.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οπως τονίστηκε από τους ομιλητές "Θεωρούμε ότι ο πραγματικός λόγος που δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά μας είναι το οικονομικό κόστος. Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η ζωή μας και να υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου μας, χάρις του κατασκευαστικού κόστους. Δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη κοινωνία το χρηματικό κόστος, το οποίο σημειωτέο, εμείς οι πολίτες εν τελευταία αναλύσει καταβάλλουμε, να είναι σημαντικότερο μέγεθος από την ποιότητα ζωής των ανθρώπων εν’ ονόματι των οποίων, υποτίθεται ότι, κατασκευάζεται το έργο.

Η Πολιτεία την οποία, μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε καλόπιστα με τον οφειλόμενο σεβασμό, δεν σεβάστηκε το πάγιο και διαρκές αίτημά μας. Δεν απομένει, πλέον, καμιά άλλη οδός για εμάς, παρά η οδός της έντονης καθολικής διαμαρτυρίας των Καλονεριτών και όσων πραγματικά θλίβονται για την αντιμετώπιση ενός χωριού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και οικολογικό ενδιαφέρον.

Τα ψέματα τελείωσαν. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως οι Βουλευτές του Νομού μας, όλων φυσικά των κομμάτων, τους οποίους θα καλέσουμε μαζί με τον Νομάρχη Μεσσηνίας να παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και να τοποθετηθούν δημόσια...."

Πηγή: Radio 936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.