Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ξεκίνησαν τα καρπούζια στην περιοχή Τριφυλίας

Συγκομίστηκαν τα πρώτα καρπούζια της Τριφυλίας ξεκινώντας έτσι η νέα περίοδος για τους παραγωγούς τής περιοχής.
Οπως κάθε χρόνο τα πρώτα καρπούζια προέρχονται από τις καλλιέργειες που υπάρχουν σε θερμοκήπια, οι εκτάσεις των οποίων όμως έχουν μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.
Οσον αφορά δε τις υπαίθριες καλλιέργειες, λόγω και των καιρικών συνθηκών -των βροχών την περίοδο μετά το Πάσχα- η συστηματική συγκομιδή τους αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 25 Μαΐου όπως είπαν στην “Ε” παραγωγοί της περιοχής.

Η συγκομιδή στα θερμοκήπια έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας στην περιοχή των Φιλιατρών και αυτές τις μέρες συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στις περιοχές του Αγρίλη και της Τερψιθέας.
Οπως τόνισε ο υπεύθυνος κηπευτικών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας .........

Αντώνης Παρασκευόπουλος, συνολικά στην περιοχή καλλιεργήθηκαν 80 στρέμματα θερμοκηπίων με καρπούζια και εκτιμάται ότι θα υπάρχει παραγωγή γύρω στους 400 τόννους.
Σημείωσε δε ότι στις υπαίθριες καλλιέργειες οι παραγωγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και χρειάζονται καθημερινές επισκέψεις για να διαπιστώνονται τυχόν προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες όπως ανθράκωση, ωίδειο (θειαφασθένεια) και σκληρωτίωση (αστεράκι).

Επίσης θα πρέπει να γίνεται έλεγχος για προσβολές από μελίγκρα και ακάρεα.
Οπου διαπιστώνονται προσβολές θα πρέπει να γίνονται άμεσα επεμβάσεις με τα κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων.
Τέλος, καθώς οι επόμενες μέρες αναμένονται αρκετά θερμές, θα πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες αρδεύσεις των φυτών ενώ καθώς οι καρποί είναι στην ανάπτυξή τους είναι αναγκαίος ο εφοδιασμός με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.