Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δάνεια: Νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων

Εντός των ημερών σε ανάλογες μειώσεις των επιτοκίων τους αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Κύπρου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Άρχισε... πόλεμος στα επιτόκια στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.

Η Eurobank πρώτη χθες ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά 0,5 της μονάδας τα επιτόκια σε στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια και μέχρι 0,25 της μονάδας τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων, ενώ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων.

Επίσης από σήμερα η τράπεζα θα χορηγεί έως και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για την ..........

απόκτηση κύριας ή εξοχικής κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «αξιοποιεί τα πρόσφατα μέτρα της πολιτείας για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής».

Εντός των ημερών σε ανάλογες μειώσεις των επιτοκίων τους αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Κύπρου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ας σημειωθεί ότι η μείωση του 0,25 της μονάδας στην οποία προχώρησε χθες η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα ενσωματώνεται αυτόματα στα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, και στα δάνεια με επιτόκια euribor.

Συγκεκριμένα:

Το νέο στεγαστικό βασικό επιτόκιο χορηγήσεων της τράπεζας που συνδέεται με το euribor, μειώνεται κατά 0,50 της μονάδος και το αντίστοιχο σε ελβετικό φράγκο, που συνδέεται με το επιτόκιο αναφοράς Libor CHF, μειώνεται κατά 0,20 της μονάδος (και διαμορφώνονται στο 3,2% και 2,3% αντίστοιχα) .

- Τα σταθερά επιτόκια στέγης σε ευρώ και ελβετικό φράγκο μειώνονται έως και 0,50 της μονάδος. Στο 4,8% το σταθερό για 1 χρόνο και στο 4,9% το σταθερό 3ετίας σε ευρώ. Στο 3,85% το σταθερό για 2 χρόνια σε ελβετικό φράγκο.

- Το κυμαινόμενο επιτόκιο του ανοικτού δανείου στο 14,20% και της μεταφοράς οφειλών στο 9,9%. Το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών Visa στο 16,7% και Mastercard στο 16,5%.

- Τα βασικά επιτόκια δανείων για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες μειώνονται έως και 0,35 της μονάδος.

- Τα σταθερά επιτόκια επαγγελματικής στέγης για 1 και 3 έτη, μειώνονται κατά 0,50 της μονάδος.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας «αξιοποιώντας τα πρόσφατα μέτρα της πολιτείας για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι 100% της αξίας του επαγγελματικού ακινήτου και εντάσσει τη χρηματοδότηση αυτή, στα διαθέσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τελικό σήμερα κυμαινόμενο επιτόκιο 4,30%».

Το επιτόκιο στο λογαριασμό καταθέσεων Μεγάλο Ταμιευτήριο παραμένει αμετάβλητο στο 2%, από το πρώτο ευρώ κατάθεσης.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Επίσης η HSBC, λάνσαρε χτες νέο στεγαστικό δάνειο το «My Place», με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor 3μήνου, πλέον περιθωρίου 1,3 μονάδες ή σταθερό για 2 χρόνια με επιτόκιο 4,25%.

Σε περίπτωση σταδιακής εκταμίευσης του δανείου (για ανέγερση κατοικίας) οι δόσεις διαμορφώνονται ανάλογα με το ποσό που έχει εκταμιευθεί. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει περίοδο χάριτος αποπληρωμής δόσεων, 6 ή 12 μηνών, για αγορά ή ανέγερση κατοικίας. Η πρόταση ισχύει και για μεταφορά δανείου από άλλη τράπεζα.

Πηγή: Hμερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.