Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΟΟΣΑ για το ΕΣΥ- Φακελάκια, Μίζες, Διαφθορά !!!

Συγκλονιστικά στοιχεία για φακελάκια, μίζες γιατρών και αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες για φάρμακα, περιλαμβάνει στις 33 σελίδες της έκθεση του ΟΟΣΑ, με τον τίτλο «Health Care System in Greece» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο προβάλλεται ως βασίλειο της παραοικονομίας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών και δημοσιεύεται στον Κόσμο του Επενδυτή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εμπειρογνώμονες του οργανισμού βρέθηκαν προ μηνών στην Αθήνα και πραγματοποίησαν συναντήσεις με περισσότερα από 230 στελέχη της δημόσιας διοίκησης καθώς και επιστήμονες.

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν οι ξένοι εμπειρογνώμονες για το ΕΣΥ, κατά την εφημερίδα, είναι: χωρίς λόγο γραφειοκρατικό, πολύπλοκο, σπάταλο, υπερσυγκεντρωτικό, άδικο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο.
Για την παραοικονομία αναφέρουν ότι δέχτηκαν αναφορές πως προέρχεται στο ........

29% επί των συνολικών δαπανών υγείας.

Κατά την έκθεση, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, σε τουριστικές περιοχές της χώρας έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν ξενοδοχεία, ταξί, γιατροί και ιδιωτικές κλινικές. Οι γιατροί λαμβάνουν αμοιβή 200 ευρώ και οι κλινικές έως και 3.000 ευρώ την ημέρα για μία «απλή» ασθένεια.

Επισημαίνεται ότι οι Ελληνες διολίσθησαν στο προσδόκιμο ζωής από τη δεύτερη θέση στην 15η θέση του ΟΟΣΑ, τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.