Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Πέφτει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πέφτει σήμερα, Παρασκευή, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χθες, Πέμπτη, δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Α), οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.

Την ίδια ώρα, απόπειρα διαρροής θεμάτων κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί σε εξεταστικό κέντρο που εδρεύει σε ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας.

Τις φήμες διέψευσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Καθηγητών Ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και -όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα- είναι .........

πιθανό να καταθέσει αγωγή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το πρωί της 18ης Μαΐου καθηγητές και υπάλληλοι του σχολείου έγιναν αντιληπτοί ενώ προσπαθούσαν να υποκλέψουν τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων λίγα λεπτά μετά τη μετάδοσή τους.

Προς το παρόν το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει την είδηση, αλλά διά της γενικής γραμματέως Νίκης Γκοτσοπούλου επιβεβαίωσε ότι στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο χρειάστηκε να μεταφερθούν 13 υποψήφιοι προκειμένου να περιφρουρηθεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας των εξετάσεων.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το Βήμα, οι μαθητές μεταφέρθηκαν επειδή αποκαλύφθηκε ομάδα καθηγητών και υπαλλήλων του σχολείου σε διπλανή αίθουσα από εκείνη όπου εξετάζονταν οι μαθητές χωρίς να έχουν ειδικές ταυτότητες, ούτε και νόμιμο λόγο να βρίσκονται εκεί την ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.