Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

«Προτάσσουν ένα ανεύθυνο ΝΑΙ σε κάθε αίτημα»

Από όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου και… όχι μόνο, κατέφθασαν χθες στην Τρίπολη οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος για την πολυαναμενόμενη ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή.

Εμμένοντας στη γνωστή... ρότα, που έχει χαράξει για τις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής μετέτρεψε την κεντρική πλατεία της Αρκαδικής πρωτεύουσας σε πεδίο... βολών κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάνοντας εν συνεχεία εκτενή αναφορά στα έργα που έχει να επιδείξει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να προβεί σε καμία επί της ουσίας δέσμευση για την πολιτική, που θ' ακολουθηθεί στο μέλλον.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που δυσκολεύουν την πορεία της .........

πατρίδας μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην Τρίπολη. «Το πιο βαρύ φορτίο είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ήταν στο 30% το 1981 και το έφτασαν στο 100% το 2004. Μόνο για τους τόκους του πληρώνουμε φέτος 12 δισ. ευρώ. Έχουμε βαθιά συναίσθηση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Το πιο σοβαρό απ' όλα είναι η ανεργία. Ήταν στο 3% το 1981 και το έφτασαν στο 11,3%, το 2004. Τριπλασίασαν τα χρέη την ώρα που η χώρα δεχόταν τεράστιους κοινοτικούς πόρους. Τριπλασίασαν την ανεργία κάτω από τις πιο ευνοϊκές διεθνείς οικονομικές συνθήκες.

Άφησαν πίσω τους προβλήματα, που δεν αντιμετωπίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Προβλήματα που βρίσκουμε μπροστά μας στον σημερινό, τον ανηφορικό δρόμο της διεθνούς συγκυρίας. Κι όμως! Οι υπαίτιοι των προβλημάτων - οι υπαίτιοι των πιο μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων - επιμένουν στον λαϊκισμό. Υπόσχονται τώρα τα πάντα στους πάντες. Δεν λένε όμως ούτε ποιες είναι οι λύσεις, που προτείνουν, ούτε πώς θα βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Δεν καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις, ποτέ και για τίποτε. Προτάσσουν ένα ανεύθυνο "ναι" σε κάθε αίτημα. Απ' όπου κι αν προέρχεται. Όσο κι αν κοστίζει.

Αντιτάσσουν ταυτόχρονα ένα επίμονο, μηδενιστικό "όχι" σε κάθε αναγκαία αλλαγή. Θεωρούν ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Και ο σκοπός τους, το μόνιμο άγχος τους, είναι η κατάληψη της εξουσίας. Έφτασαν στο σημείο να δυσφημούν, χωρίς κανένα δισταγμό, τη χώρα.

Τη μια διαδίδουν ότι, "η Αθήνα έγινε Καμπούλ". Την άλλη διακηρύσσουν ότι, "η χώρα δεν θα μπορέσει να δανειστεί". Την επομένη γίνονται αναμεταδότες εξτρεμιστικών συνθημάτων σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι πρόκειται, τάχα, να καταρρεύσει η Οικονομία μας. Καταλήγουν, στο τέλος, να χαρακτηρίζουν "βάρβαρους" όλους τους Έλληνες, που δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρξε ποτέ μια τόσο ανεύθυνη στάση. Δεν ξέρω πόσο καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν στα συμφέροντα της χώρας. Δεν ξέρω πόσο η βουλιμία της εξουσίας συσκοτίζει τα πλάνα της πολιτικής πρακτικής τους. Δεν ξέρω ποιους έχουν - αν έχουν - σαν τελευταίους φραγμούς. Αυτή όμως δεν είναι πολιτική κριτική. Είναι δυσφήμηση της χώρας. Είναι υπονόμευση στις προσπάθειες για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Είναι πλήγμα στην προς τα έξω εικόνα της πατρίδας μας.

Και ρωτώ: Έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επαφή με τη διεθνή οικονομική πραγματικότητα; Έχει αντίληψη των συνεπειών που παράγει η αντιπολιτευτική αμετροέπεια; Έχει συναίσθηση ευθύνης; Επιτέλους, λοιπόν: Έως πότε το μικροκομματικό θα επιβάλλεται στο εθνικό; Έως πότε οι κομματικές σκοπιμότητες θα θυσιάζουν το κοινωνικό συμφέρον; Έως πότε ο λαϊκισμός θα γίνεται εμπόδιο στην πορεία της Πατρίδας μας;».

Αφού έκανε μια μακρά αναφορά στο πόσο αποτελεσματικά έχει χειριστεί η Kυβέρνηση φλέγοντα θέματα, όπως η εργασία και η ανεργία, η ανάπτυξη, τα δημοσιονομικά και τα δημόσια έργα, ο κ. Καραμανλής κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας: «Η διεθνής συγκυρία απαιτεί σοβαρότητα κι υπευθυνότητα από όλους. Απαιτεί να κινηθούμε, ταυτόχρονα, σε δύο στόχους: Πρώτ' απ' όλα να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις επιπτώσεις της κρίσης κατά τους δύσκολους αυτούς μήνες. Ταυτόχρονα, όμως, να τολμήσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Να διασφαλίσουμε σήμερα - όχι αύριο - τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να είναι η πατρίδα μας νικητής στον δρόμο του μέλλοντος».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.