Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι μαθητές

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που φέτος θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο μήνες.
Η διαδικασία αρχίζει με την εξέταση των περίπου 3.000 πτυχιούχων Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, που διεκδικούν συνολικά 2.366 θέσεις στα ΤΕΙ.
Πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονται είναι τα Νέα Ελληνικά.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης είναι στις 17:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Οι πτυχιούχων Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη Τρίτη, 12 Μαΐου.

Οι Πανελλαδικές φέτος είναι μια μαραθώνια διαδικασία και αυτό γιατί προστέθηκαν δύο νέες κατηγορίες υποψηφίων: Πρώτον, οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση αποκλειστικά στα ΤΕΙ (Ομάδα Α') και, δεύτερον, εκείνοι που θα .......

διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατόπιν εξέτασης σε μαθήματα Ειδικότητας (Ομάδα Β').

O μεγάλος όγκος των υποψηφίων (73.750 τελειόφοιτοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων και 17.570 απόφοιτοι προηγούμενων ετών) θα αρχίσει να εξετάζεται στις 15 Μαΐου.

Οι υποψήφιοι αυτοί διεκδικούν 69.586 θέσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ. Οι εξετάσεις όλων των υποψηφίων ολοκληρώνονται στις 13 Ιουλίου.

Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου, έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την ομαλή διοργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.