Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Διαβεβαίωση Χατζηγάκη ότι δε θα πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τα δικαιώματα

Τη διαβεβαίωση ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δε θα επιβαρυνθούν την ενεργοποίηση των καλλιεργητικών τους δικαιωμάτων έδωσε το Σάββατο από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ημερίδα του Συλλόγου Δασολόγων που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Imperial».

«Υπήρξε μία καθυστέρηση η οποία οφείλεται καθαρά σε γραφειοκρατικούς λόγους» εξήγησε χαρακτηριστικά ο υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Έχουμε περάσει τη σχετική διάταξη στο νόμο έτσι ώστε το κράτος να καλύψει αυτό το έξοδο. Ήδη κάνουμε μία πρόχειρη ρύθμιση έως ότου δημοσιευτεί και ενεργοποιηθεί ο νόμος έτσι ώστε οι αγρότες να ηρεμήσουν, να ησυχάσουν και να ξέρουν ότι η πολιτεία τους φροντίζει».

Στον απόηχο της παραίτησης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Βερελή, ο υπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα μήνυμα, ότι ........

η σκανδαλολογία και το κυνήγι μαγισσών το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να φέρει την πολιτική ζωή του τόπου πίσω».
Σε ότι αφορά τέλος το σκάνδαλο Παυλίδη σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός «καλώς έπραξε» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε πολιτικός ενεργεί με βάση τη συνείδησή του. Εφόσον ο κ. Παυλίδης θεωρεί ότι δεν είναι ένοχος για κάτι, θεωρώ ότι καλώς έπραξε.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θα πρέπει να το δούμε σε θεσμικό επίπεδο όπου υπάρχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα με συνεννόηση να το λύσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.