Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Δημήτρης Δράκος: Έθεσε τα προβλήματα και ζήτησε από το υπουργείο να προχωρήσουν τα έργα.

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι στη 1:30 ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Θεσσαλό στην ειδική Γραμματεία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο Αντινομάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ. κ.κ. Χρίστος Ριζάς και Βασίλης Χαντζής και ο ειδικός σύμβουλος της ΕΝΑΕ κ.Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» 2007-2013, αρμοδιότητας του ειδικού γραμματέα κ.Θεσσαλού.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης του Φιλιατρινού φράγματος .........

(επίκειται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο). Πολύ σύντομα εξάλλου θα γίνει η προκήρυξη της μελέτης για τα δίκτυα άρδευσης της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών, που πρόκειται να αρδευτεί από το εν λόγω φράγμα.
Συζήτησαν επίσης για την πορεία εκπόνησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος και του φράγματος Λαγκούβαρδου που γίνεται από το Υπουργείο.

Επιπλέον για ζητήματα που σχετίζονται με εγγειοβελτιωτικά και αποστραγγιστικά έργα που καλύπτουν την άνω και κάτω ζώνη Παμίσου, αλλά και μεγάλο μέρος διαφόρων περιοχών του Νομού.
Ακόμη, μίλησαν και για τη δυνατότητα προώθησης έργων αναδασμών, διάνοιξης μεγάλων αγροτικών δρόμων, αλλά και εξηλεκτρισμού σε απομακρυσμέ-νους οικισμούς & περιοχές με αγροτικές ή κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα τέθηκαν και τα θέματα που σχετίζονται με τα δημόσια έργα των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, με το
το πρόγραμμα LEADER προσέγγισης που έχει καταθέσει ο Νομός μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, έργα λιμνοδεξαμενών, υδατοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων,
αλλά και αντιπυρικών δρόμων γύρω από δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα και προβλήματα σε σχέση με την πυρασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.