Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Γίνε παιδί μου… Ειδικός Φρουρός

Μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 καλούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσοι άνδρες και γυναίκες, έως 28 ετών, επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών, πανελληνίως. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, από όπου μπορούν επίσης να προμηθευτούν την αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι πανέτοιμη να δεχτεί το «κύμα» δηλώσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους νέους της Μεσσηνίας, που, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας αλλά και της σχετικής επαγγελματικής σταθερότητας που .......

προσφέρει η εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία, αναμένεται να είναι πολυάριθμοι.

Όπως μας ενημέρωσαν από το Γραφείο Εσωτερικών Λειτουργιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί για τη Μεσσηνία ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν στον τοπική μας Διεύθυνση ως Ειδικοί Φρουροί. Για την ώρα, μας είπαν, δεν έχουμε καμία θέση Ειδικού Φρουρού, είναι όμως πιθανό να ανακοινωθούν θέσεις στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, για πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις. Προέχει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις θέσεις ανά την Ελλάδα.

Αριθμός προσλαμβανομένων

Βάσει των μορίων που θα συγκεντρώσουν, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά και τα προσόντα τους, θα προσληφθούν αυτοί που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό. Από τους 1.500 άντρες και γυναίκες που θα προσληφθούν, ποσοστό 80%, ήτοι 1.200 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, ενώ το υπόλοιπο 20% (300 θέσεις) θα καλυφθεί από πτυχιούχους άλλων Σχολών. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψήφιους της άλλης κατηγορίας.

Προσόντα και προϋποθέσεις

Έως 28 ετών πρέπει να είναι οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή. Το ύψος τους πρέπει να είναι ανώτερο του 1,70 μ. να έχουν άριστη υγεία και άρτια σωματική διάπλαση και τα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. Οι άνδρες πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις ορίζονται η άριστη γνώση ξένης γλώσσας, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι αξιωματικοί, στις ειδικές δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, το αν ο υποψήφιος είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί κατά την τέλεση του καθήκοντος. Πρόσθετα προσόντα είναι επίσης η κατοχή άδειας μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου, η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας» και αν ο υποψήφιος είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και προσόντα και επιθυμούν να προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καλούνται να υποβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία.

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών - Απολυτηρίου Λυκείου.

Επίσης, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι άντρες, ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που τους αφορούν. Αντιστοίχως, οι γυναίκες, αν έχουν υπηρετήσει σε Σώματα Στρατού.

Όλοι υποχρεούνται να υποβάλουν επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων που αναγράφουν στην αίτησή συμμετοχής τους, είτε πρόκειται για πτυχίο κάποιας πανεπιστημιακής ή άλλης σχολής είτε πρόκειται για πτυχία ξένων γλωσσών. Αντίστοιχα, υποχρεούνται να αποδεικνύουν τα όποια προσόντα υποστηρίζουν στην δήλωσή τους πως διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι Μεσσήνιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα και στον αρμόδιο Αξιωματικό που έχει οριστεί για την παραλαβή των δικαιολογητικών ή στο Γραφείο Εσωτερικών Λειτουργιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 27210 44685 και 27210 44610.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.