Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές

«Φωτιά» στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων βάζει περιστατικό, που καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας.

Καθηγητές φέρονται να «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπούγας» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.

Μετά το περιστατικό, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο ........

συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Η zougla.gr απευθύνθηκε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας. Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, αρνήθηκε ότι η υπηρεσία του έχει επιληφθεί του θέματος.

Ωστόσο, μιλώντας στη zougla.gr, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Γιώργος Σταματόπουλος, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συμβάντος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οφείλει να διασφαλίσει την ηρεμία των υποψηφίων, που περνούν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών».

Τέλος, ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε και με τον ιδιοκτήτη του εκπαιδευτηρίου, κύριο Φώτη Μπούγα, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων και γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των μαθητών σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.