Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Χωρίς ψηφοφορία έληξε στη Βουλή η συζήτηση για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της νέας πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και την υπόθεση της άγονης γραμμής Τήλου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την απουσία της ΝΔ από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που προσβάλει τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν διαδοχικά από το Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την τακτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί και τυπικά χωρίς ψηφοφορία.

«Δεν θα υποκύψουμε στο τεχνητό οφ σάιντ του κ. Καραμανλή. Δεν θα επιτρέψουμε ........

απόρριψη για να πανηγυρίζει ο κ. Παυλίδης, ούτε θα δώσουμε τεχνητό χρόνο στον κ. Καραμανλή μέχρι την 7η Ιουνίου. Κηρύξτε κ. Πρόεδρε περαιωμένη την συζήτηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ.Σιούφα.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και τόνισε ότι η εγκαταλείπει για τρίτη φορά τη Βουλή στα χέρια της αντιπολίτευσης. «Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, και μόνη λύση είναι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία» είπε.

Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε σημειώνοντας ότι «μετά την τροπή σε φυγή της ΝΔ, για δεύτερη φορά [σ.σ. μετά το Βατοπαίδι], αρνείται να συμμετάσχει στη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου», όπως είπε ο κ. Μ.Βορίδης. Πρόσθεσε δε «θα απόσχουμε από φαρσοκωμωδίες» αλλά κάλεσε εκ νέου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν ανοιχτή τη Βουλή για να κριθούν όλες οι υποθέσεις.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ανακοίνωσε ο κ. Φ.Κουβέλης θεωρώντας ότι, δεδομένης της απουσία της ΝΔ, υπάρχει θεσμικό αδιέξοδο. «Η κυβέρνηση προσέβαλε βαρύτατα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και με τη συμπεριφορά της δείχνει ότι εξαφανίζεται από τις διαδικασίες που θεωρεί ότι βλάπτουν τα μικροκομματικά συμφέροντά της» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ.Χαλβατζής ανέφερε ότι η κυβερνώσα παράταξη με την αποχή της εμποδίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της Βουλής για εξέταση της υπόθεσης και το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει τις δικές του ευθύνες. Το ΚΚΕ, είπε ο κ. Χαλβατζής, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα δυο μεγάλα κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρωθυπουργός γνωστοποιεί πως η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δε θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Αιγαίου δεν παρέστη στη Βουλή, αλλά πραγματοποίησε επιστροφή-μήνυμα στην εκλογική του περιφέρεια, με αφορμή επετειακή γιορτή για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Συνεργάτες του έλεγαν, δε, ότι κ. Παυλίδης δηλώνει πως «θα παραιτηθεί σε μια άλλη ζωή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.