Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Η μας δίνουν τους ενόχους ή δικαστήριο λαϊκό….

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Το στρίβειν δια του αρραβώνος υιοθέτησε επικοινωνιακά η Κυβέρνηση. “Φωνάζει”!! Aπό τα έμπιστα πολιτικά και δημοσιογραφικά της στελέχη, που αυτοβούλως (!) εξαπολύθηκαν τις νύχτες ν΄αλυχτούν, στο όνομα του συμψηφισμού των σκανδάλων. Η παρακμή στο ανώφλι της. Γιατί επιπροσθέτως αυτοί οι υπόδικοι αν όχι καταδικασμένοι στις συνειδήσεις μας, υποτιμώντας μας προσβλητικά, μας καλούν να τους εμπιστευτούμε στην αντιμετώπιση της κρίσης! Ταυτόχρονα μέμφονται σύσσωμη την αντιπολίτευση που ακολουθώντας τον σφυγμό μας δεν αποστρέφει το βλέμμα της των σκανδάλων, για να εστιάσει κατά πως οι εργολάβοι της ενημέρωσης επιδιώκουν να σπεκουλάρουν αποπροσανατολιστικά. Στον παφλασμό των φληναφημάτων του «καταλληλότερου» σε σχέση με την κρίση.

«Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα σκάνδαλα όταν ......

μπροστά μας έχουμε μια κρίση εφιαλτική» άκουσα από το Mega την γνωστή και γλοιώδη ηχώ του ΔΟΛ να σχολιάζει εχθές. Στην ίδια ευθεία και ο «κόκκινος Πάνος» από το Alter. «Να τα βρούμε πριν χαθούμε» διαλαλούσε ως κοινός μεσάζων, εμπρός το χάος των εκλογών αλλά και εμπρός στον παράδοξα απαθή, πρώην υπουργό, νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πάντα αμετανόητο εκσυγχρονιστή κ. Φλωρίδη, την πρωθυπουργική πραμάτεια, .

Μην ξαφνιάζεστε. Πρόκειται για τα γνωστά ΔΟΛ-ια απορρυπαντικά ξεπλύματος της βρώμικης εικόνας του «καταλληλότερου».
Αυτού που εθελοτυφλούσε (;) στην μεταξύ των ομοτράπεζών του διανομή των κλοπιμαίων από τον ελληνικό λαό! Ποια η χρεία μαρτύρων και προανακριτικών; Τρανή απόδειξη της κλοπής αποτελεί το γεγονός του δημόσιου υπερδανεισμού δίχως ο προϋπολογισμός να επιβαρύνεται πλέον με την μισθολογική και λειτουργική κάλυψη των αναγκών από τις εκποιημένες ΔΕΚΟ, αλλά και με ένα κοινωνικό κράτος υπό κατάρρευση.

Χώρια που η παιδεία όπως και η υγεία υποχρηματοδοτούνται σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον ανθυπο-λειτουργούν. Κι από την άλλη ποιος είναι εκείνος που έχει ξεχάσει τις προεκλογικές κορώνες του πρωθυπουργού πως το λιγότερο κράτος θα εξασφάλιζε λιγότερες δαπάνες άρα και λιγότερο δανεισμό; Γιατί λοιπόν τα ποσά που προεκλογικά ήταν μεταξύ τους ευθέως ανάλογα κατέληξαν μετεκλογικά αντιστρόφως ανάλογα;
Με ποια μαθηματική εξίσωση πέτυχε ο πρωθυπουργός μειώνοντας το κράτος να αυξήσει το χρέος; Που πήγε το διάφορο; Μα ασφαλώς εκεί που όλοι γνωρίζουμε.

Θεσμικά ή εξωθεσμικά. Γι αυτό εμείς ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η αντιπολίτευση δεν τσιμπάμε. Και θα επιμείνουμε. Ή οι διάφοροι ΔΟΛ(ΙΟΙ) Τραγάκηδες Πρετεντέρηδες Παναγιωτόπουλοι Μανώληδες Ντοράκηδες Σουφλιάδες και όλα τ’ άλλα τα λουλούδια της πρωθυπουργικής αυλής θα μας δώσουν τους ενόχους της λαϊκής λεηλασίας, ή τους αναμένει όχι ο Σανιδάς, αλλά δικαστήριο λαϊκό το οποίο προς το παρόν για λόγους νομιμοποίησής του ονομάζεται εκλογές.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.