Σάββατο 2 Μαΐου 2009

75 εκ. ευρώ αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς

Το ποσό των 75 εκ. ευρώ θα καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους ελαιοπαραγωγούς όλης της χώρας ως αποζημίωση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκης προσθέτοντας ότι η καταβολή θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχετική δήλωση ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε “Με συνέπεια και αξιοπιστία, ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους Ελληνες ελαιοπαραγωγούς και σε έναν από τους πλέον δυναμικούς τομείς της ελληνικής γεωργίας, όπως είναι ο ελαιοκομικός τομέας, για την πλήρη καταγραφή των ποσοστών μειωμένης παραγωγής των ελαιοδέντρων, όπως προσδιορίστηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς υψηλού κύρους, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε εξαγγείλει».
Στην ίδια ανακοίνωση του κ. Χατζηγάκη αναφέρετε ακόμη ότι ”η Επιστημονική Επιτροπή .........

Πανεπιστημιακών που ορίστηκε για την έρευνα των επιπτώσεων των αιτίων της μειωμένης παραγωγής στα ελαιόδεντρα της χώρας, κατά τη διάρκεια του καλλιεργητικού έτους 2008-2009, περάτωσε τις εργασίες της και γνωστοποίησε τις διαπιστώσεις της στον ΕΛΓΑ.

Ο ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Επιτροπής, θα αναγάγει τα διαπιστωθέντα ποσοστά ζημιών για κάθε νομό στα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν για καταβολή στρεμματικής αποζημίωσης.
Επισημαίνεται ότι η πληρωμή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες, θα πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Για τις αποζημιώσεις αυτές, θα καταβληθεί συνολικά το ποσό των 75 εκ. ευρώ, όπως είχαμε προγραμματίσει έγκαιρα, για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της χώρας”.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Πανεπιστημιακών, οι νομοί και οι περιοχές στις οποίες θα καταβληθούν αποζημιώσεις είναι οι εξής:
Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λοιπά Ιόνια Νησιά, Κέρκυρα, Κορινθία, Κυκλάδες, Λακωνία, Λασίθι, Λέσβος, Λήμνος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.