Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μέχρι 55 λεπτά το κιλό τα πρώιμα καρπούζια

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας, με την βοήθεια και των καιρικών συνθηκών αφού οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ωρίμανσή τους.
Μέχρι τώρα οι ποσότητες είναι σχετικά μικρές ενώ οι τιμές σε αρκετά καλά επίπεδα καθώς κυμαίνονται από 50-55 λεπτά το κιλό.

Ηδη μέχρι τώρα έχουν συγκομιστεί περίπου 500 τόννοι καρπουζιού με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει προωθηθεί στην εσωτερική αγορά και κάποιες, λίγες, ποσότητες προς το εξωτερικό.
Με ακόμη εντατικότερους ρυθμούς η συγκομιδή αναμένεται να συνεχιστεί από το τέλος της εβδομάδας και μετά και σταδιακά θα κλιμακώνεται.
Μάλιστα έχουν ξεκινήσει και οι ποιοτικοί έλεγχοι από .........

τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, έλεγχοι που θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της συγκομιδής, τους οποίους σημειώνεται ότι θα πρέπει να ζητούν και οι ίδιοι οι παραγωγοί καθώς στόχος είναι στις αγορές να φθάνουν ποιοτικά προϊόντα.

Από τα πρώτα στοιχεία τής χρονιάς φαίνεται ότι οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι σχετικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα υπάρχει και μικρή οψίμιση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν- με τις βροχές -την περίοδο της καρπόδεσης.
Όσον αφορά την ποιότητα για ακόμη μια χρονιά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς στην περιοχή η τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια είναι πολύ εξελιγμένη.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.