Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Φθηνότερα ΙΧ ως το τέλος του 2009

Χαμηλές τιμές στα καινούρια ΙΧ θα μπορούν να απολαμβάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές ως το τέλος του 2009. Ηδη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συζητούν την παράταση της έκπτωσης 50% στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του έτους.

Το θέμα έχει τεθεί από τους εκπροσώπους των εμπόρων και εισαγωγέων αυτοκινήτων, καθώς όπως αναφέρουν πολλές παραγγελίες καινούριων αυτοκινήτων δεν είναι δυνατό να εκτελεστούν πριν την 7η Αυγούστου 2009 που λήγει κανονικά το μέτρο των μειωμένων κατά 50% τελών ταξινόμησης.

Αν δεν υπάρξει παράταση, τότε πολλοί πελάτες εμπόρων αυτοκινήτων θα ζημιωθούν αφού ..........

θα πρέπει να πληρώσουν διπλάσια τέλη ταξινόμησης και η αγορά θα αντιμετωπίσει και πάλι σοβαρά προβλήματα.

Άλλωστε, όπως εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομίας, η μέχρι τώρα εφαρμογή των μειωμένων τελών ταξινόμησης έχει τονώσει την αγορά των ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και οι απώλειες εσόδων από την εφαρμογή των μειωμένων τελών καλύπτονται από τα αυξημένα ποσά ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος που θα πληρώσουν οι έμποροι αυτοκινήτων που θα έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους.

Το πρώτο 15νθήμερο του Μαίου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Απριλίου καθώς ταξινομήθηκαν 11.300 νέα ΙΧ έναντι 5.600 οχημάτων. Παράλληλα από την αρχή της νέας χρονιάς τα στοιχεία του Μαϊου αποτελούν τη μοναδική χρονική περίοδο που η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρσι και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 15% τη στιγμή που όλους τους προηγούμενους μήνες η πτώση που κατέγραψε η αγορά ήταν μεγαλύτερη από 40%!

Μάλιστα κάποιες εισαγωγικές εταιρείες κατάφεραν και στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου, όπως αντίστοιχα και τον Απρίλιο, να σημειώσουν πωλήσεις-ρεκόρ οι οποίες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασαν ακόμη και το 800%!

Ειδικότερα οι εταιρείες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στο Α’ 15νθήμερο του Μαϊου σε σχέση με το πρώτο 20ήμερο Απριλίου της χρονιάς που διανύουμε αφορά στις: Renault 865%, Volvo 527%, Citroen 374%, Chrysler 295%, Daihatsu 288%, Nissan 273%, Opel 269%, Skoda 213%, Mercedes 144%, BMW 120%, Mazda 107%, Suzuki 90%, Mitsubishi 80%, και Seat 59%.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.