Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013

Υπεγράφη τη Δευτέρα η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και των προέδρων της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο, του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ κ. Δ. Αρμενάκη για την εκχώρηση στους Κοινωνικούς Εταίρους, του 2% ( 52.000.000 Ευρώ ) του συνολικού προϋπολογισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου δήλωσε σχετικά:

«Με την καινοτόμο αυτή συμφωνία αποδεικνύουμε έμπρακτα την απόφαση μας να ενισχύσουμε τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων, να προστατεύσουμε την Απασχόληση, να ενισχύσουμε την κοινωνική ανάπτυξη και να δυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή.
Οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν πλέον και έχουν, συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και .......

μπορούν να αξιοποιήσουν με τον πιο σωστό και εποικοδομητικό τρόπο τα κοινοτικά κονδύλια.

Η συνεργασία αυτή πέρα από τα άλλα θεσμικά όργανα συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων έχει εκφραστεί και με:

* την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού για την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013,
* τη λειτουργία του ΕΣΣEΕΚΑ, στην επιτελική επιτροπή του οποίου εργαζόμαστε από κοινού για το σχεδιασμό πολιτικών και το συντονισμό των φορέων, προκειμένου να συνδέσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την απασχόληση.
* Με την ανάθεση και την υλοποίηση από τους κοινωνικούς εταίρους των επαγγελματικών περιγραμμάτων τα οποία αποτελούν τη βάση της περαιτέρω ενίσχυσης της ποιότητας και της αξιοπιστίας των προγραμμάτων της επαγγελματικής κατάρτισης. Ήδη ολοκληρώθηκαν 55 περιγράμματα τα οποία πιστοποιήθηκαν από το ΕΚΕΠΙΣ, ενώ προκηρύχτηκε και προχωράει η εκπόνηση ακόμη 145 περιγραμμάτων.

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η πιο σημαντική συνιστώσα για την επίτευξη της οικονομίας της γνώσης. Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ο καταλύτης για την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής

Με τη σημερινή προγραμματική συμφωνία και την εκχώρηση του ποσού των 52 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύουμε περαιτέρω:

* Την επιχειρησιακή ικανότητα των συνδικαλιστικών φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων και εργοδοτών που συνυπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, μέσω της αναβάθμισης του στελεχιακού τους δυναμικού, ειδικά σε περιφερειακό επίπεδο και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάγνωσης προβλημάτων, σχεδιασμού, υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης δράσεων,
* Την ανάθεση και εκτέλεση από τους κοινωνικούς εταίρους δράσεων με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της επίτευξης της κοινωνικής συνοχής».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.